TemhemKaya
Decapat
macOS kurulumu sonrası USB olmadan nasıl boot edebilirim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki adımları uyguladım. Mount edip açılan EFI dosyasına Usbdeki Clover ve Boot dosyalarını aktardım. Fakat hala usbyi çıkardığımda çalışmıyor usb istiyor. Biosda ise macosun kurulduğu bir alan yok onu boot edemiyorum. Acaba benim diskimde [Current Boot Disk] yazmıyor bununla alakalı olabilir mi ? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.Eğer bilgisayardaki ihtiyacınız olan tüm portlar çalışıyorsa ve işletim sistemi de sorunsuz çalışıyorsa bence başarılı sayılır.
BIOS konusuna gelince haklı olabilirsiniz. Ben ekran kartını devre dışı bırakmıştım tamamen. Daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar da yorumda bulunur. Başarılı sonuçlarınızı bekliyoruz, geçmiş olsun tekrardan. Sistemi USB'siz boot etmek için buradaki adımları uyguladım.
Attım ve yeniden başlattım hep aşağıdaki ekran geliyor Clover boot options seçeneğini göremiyorum.Clover ve Boot klasörlerini EFI bölüntüsü içerisndeki EFI klasörünün içine atmanız gerekiyor.
Ekstra olarak Options Menüsü var ok tuşlarıyla ilerlerken gördüm siyah olduğu için gözükmüyormuş şu şekilde:Clover ve Boot klasörlerini EFI bölüntüsü içerisndeki EFI klasörünün içine atmanız gerekiyor.
USB olmadan mı bu ekran geliyor? "Catalina" isimli disk sizin macOS diskinizse ve oradan başlıyorsa ek bir şey yapmanıza gerek olmaz sanırım. Yapmak istediğiniz bu değil mi?Attım ve yeniden başlattım hep aşağıdaki ekran geliyor Clover boot options seçeneğini göremiyorum.
Yok USB ile bu ekran geliyor USB'siz hiç çalışmıyor biosda DVD dışında boot yapabileceğim hiçbir seçenek yok. https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezuem-macos-usb-olmadan-boot-etme.435673/ burada dosyları attıktan sonra "USB ile boot edip, Clover boot options ve sonrasında add clover boot options for all entries üstüne gelin ve enter'a basın." diyor fakat bende Clover boot options yeri yok kiUSB olmadan mı bu ekran geliyor? "Catalina" isimli disk sizin macOS diskinizse ve oradan başlıyorsa ek bir şey yapmanıza gerek olmaz sanırım. Yapmak istediğiniz bu değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.