macOS kurulumunda diskteki bölüm sıfırlanmıyor

tec

Decapat
Katılım
27 Kasım 2020
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
HyperX Furry SSD
Ekran kartı
Intel HD Graphics 4000, NVIDIA Geforce GT 630M
Anakart
Lenovo IdeaPad z580
İşlemci
Intel Core i5-3210 2.50 GHz
Ben macOS kuracağım fakat ekran gelse de diskteki bölümü formatlamıyor. Sonra bir de üstüne EFI bölümünü de siliyor (hatayla EFI bölümünü silmiyorum çünkü bölüm 64 GB gözüküyor).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru diski biçimlendirdiğinize emin olun. EFI bölümü derken kurulumu yaptığınız diskteki EFI dosyasını mı siliyor? Ayrıca "GUID Partition Table" (GUID) şeklinde "APFS" olarak formatlayın.
 
Ben diski değil bölümü formatlıyorum. GPT seçeneği çıkmıyor extradan disk zaten GPT. EFI derken PC'nin boot bölümünü.
 
Ben Windows kurulu diskimde 64 GB yer açtım "Dualboot" olsun diye ama ne yazık ki formatlayamıyorum 64 GB'lik bölümü fakat diskteki Windows'un oluşturduğu EFI Partition siliniyor. EFI Partition derken hiç dokunamadığımız sistemi boot eden bölüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntüsü atamam ama söyleyebilirim formatta hata diyor. PC'yi açmayı deneyince siyah ekranda kalıyor ve boot seçme ekranı geliyor. Windows'u seçersem yine siyah ekran yine boot seçim menüsü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açılmamasının sebebi Windows'un EFI partisyonunun hasarlı veya olmaması. Ayrıca formatta "hata" dediğini ben de biliyorum. Disk İzlencesi ile "Detaylı bilgileri göster" gibi bir buton olması lazım. O butona tıklayın ve en son çıkan hatayı ya yazın ya da ekran görüntüsünü atın. Ekran görüntüsü derken bir cihaz ile ekranın bir fotoğrafını çekip atmanızı söylüyorum.
 
Bilgi yok çünkü izlenceden atıyor sonra tekrar denediğimde yer yok diyor ve hata veriyor.
Açılmaması silmesi zaten.
Ama neden siler neden formata yer yok der?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte hata olmadığına emin misiniz? Diskte sorun olabilir. Tahminimce Windows tamamen bozulmuş. Eğer içinde değerli dosyalarınız yok ise diskin tamamını formatlayıp bir de öyle kurmayı deneyin. Formatlamada arada sıkıntı olabiliyor. En son ben de Catalina kurarken sadece 1 tane bölümü biçimlendirirken hata verdi ve diskin tamamını silmem gerekti. Nedenini hala pek anlamış değilim. Sizin de bunu denemeniz fayda edebilir.
 

Geri
Yukarı