Çözüldü macOS kurulumunda EFI nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rza Rzayev

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. macOS kurulumunda EFI silmem gerek. Hangisini silmem lazım bilmiyorum.

image.jpg

Çözüm
Peki o zaman kolay yoldan direkt EFI klasörünüzü buraya kopyalayın, masaüstündeki klasörün içindeki EFI klasörüne sağ tıklayıp kopyalayın ve tekrar Explorer++'dan M: bölümünün içine girip sağ tıklayıp yapıştırın.
Hayır macOS yüklediğiniz disk için değil, Windows yüklü diskinize yeni oluşturacağınız bölüm için. Orada ne yapacağınız sırayla yazıyor ve evet Windows'a geçip bu işlemleri yapacaksınız.
Maalesef boot sekmesinde sadece windows manager görünüyor

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 30
O zaman diğer yöntemi uygulamak lazım. Yeni oluşturduğunuz bölümü silmek için yine diskpart'a girin ve şunları yazın.

list disk
select disk X (X Windows kurulu diskiniz)
list part
select part X (X yeni oluşturduğunuz 500 MB'lik System bölümü)
del part override

Bunlardan sonra o bölüm silinmiş olacak, şimdi aşağıdaki rehberdeki 2. alternatif yolu uygulayın.

O zaman diğer yöntemi uygulamak lazım. Yeni oluşturduğunuz bölümü silmek için yine diskpart'a girin ve şunları yazın.

list disk
select disk X (X Windows kurulu diskiniz)
list part
select part X (X yeni oluşturduğunuz 500 MB'lik System bölümü)
del part override

Bunlardan sonra o bölüm silinmiş olacak, şimdi aşağıdaki rehberdeki 2. alternatif yolu uygulayın.
Hocam benim EFI 2'de mi olmuş oluyor? Sel part 2 yazayım mı?

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    36,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
List part yazdığınızda karşınıza çıkanlardan System adlı 100 MB'lik bölümü seçeceksiniz hocam, sizin dediğiniz gibi 2 numaralı bölümdür büyük ihtimalle.

Burada 4 numaralı fotoğraftaki kısım bahsedilen EFI 3 numaralı fotoğraftaki OC EFI mi?
USB'deki OC klasörünü buradaki OC EFI klasörünün içine mi kopyalayacağım?

Dosya Ekleri

• 3.PNG
    3.PNG
    202,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 4.PNG
    4.PNG
    8 KB · Görüntüleme: 35
Hayır hocam, OC EFI adlı bölümün içindeki OC adlı klasörü kendi EFI klasörünüze atacaksınız ama kendi EFI bölümünüze harf atadınız mı? Çünkü ben fotoğrafta OC EFI'den başka EFI bölümü göremiyorum. Disk yönetimine girip fotoğraf atabilir misiniz?

Hayır hocam, OC EFI adlı bölümün içindeki OC adlı klasörü kendi EFI klasörünüze atacaksınız ama kendi EFI bölümünüze harf atadınız mı? Çünkü ben fotoğrafta OC EFI'den başka EFI bölümü göremiyorum. Disk yönetimine girip fotoğraf atabilir misiniz?
Hayır atamadım.
Şimdi X adını atadım.

Dosya Ekleri

• 1663519624938.png
    1663519624938.png
    35,4 KB · Görüntüleme: 26

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı