macOS Mojave 10.14.6 | ASUS X550CC | Bluetooth driver

polat.php

Centipat
Merhabalar,
ASUS X550CC Bluetooth çalışıyor gibi gözüküyor fakat hiçbir cihazdan göremiyorum.

Sistem özelliklerinde bu şekilde gözükmekte.

Wi-Fi kartım Qualcomm Aheros AR9485WB-EG.

Wi-Fi'de herhangi bir problem bulunmamakta.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki gibi derken görsel göremiyorum? Farklı portlara takıp ile tek tek denedin mi?
2 adet USB port mevcut PC'de hocam. İkisini de denedim.

Bu şekilde hocam. En alttaki ve en üstteki görsel hep öyleydi yani USB bluetooth almadan önce de öyleydi. sadece 2. görselde yeni bir cihaz görüyor ama kullanamıyorum galiba.
Hardware IOTools ile Bluetooth Explorer üzerinden aktif etmeye çalışıyorum yinede aktif edemiyorum. Onboard bluetoothe kilitlenmiş resmen. Onu nasıl iptal edebilirim?
@blackandyellow @claus Bir fikriniz var mı hocam? Nasıl düzeltebilirim acaba bu durumu?
Qualcomm Atherosu komple kapatmak istiyorum yabancı formlar dahil bir sürü foruma baktım bir şey bulamadım pek .
IOBluetoothFamily.kext dosyasını sildiğimde bluetooth'un tamamı gidiyor. Yükleyince ikisi birden geliyor ama USB'dekini kullanamıyorum.

@claus @blackandyellow

sorunu çözdüm;

USBInjectAll.kext dosyasını kaldırıp, Hackintool ile USBPorts.kext diye bir dosya oluşturdum. Port yamalama işlemi değil ama ona benzer bir işlem o kadar uzunda değil aslında 1dk felan sürüyor. Clover'a felan herhangi bir kod girmedim.

Hackintoolda kullanmadığım usb portlarını çıkarıp geriye kalan yeşillerden bir kext oluşturdum USBInjectAll kextini silip o kexti yükledim ve sorun çözüldü. konuyu kilitleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Üstad eline sağlık. Bu konuda rehber yaparsan memnun oluruz...

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…