Çözüldü macOS Mojave 10.14.6 Boot Kurulumundan Sonra Siyah Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Amore

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba uzun süre Windows kullanmaktan sıkıldım. Linux sistemlerinde yetersiz kalması nedeniyle PC'ye macOS kurmak istedim. Pek araştırma yapmadan direk Mojave 10.14.6 versiyonunu indirip gerekli Boot ayarlarını yaptıktan sonra kurulum yaparken config dosyası olarak "config_desktop" seçip devam ettim. Ardından ufak bir Boot kurulumu gerçekleşti fakat daha sonrasında ekran siyah kalıyor. Tahminimce sistemim yetersiz yada ufak araştırmama göre VGA kullandığım için olabilir. Desteğinizi bekliyorum. Bu olmazsa sizce hangi versiyonu kullanmalıyım?

Sistem
CPU: Intel i5 3570 3.4 GHz
GPU: AMD Redeon HD7850 Sapphire 2GB 256 bit
RAM: GSKILL Dual 4GB (8GB)
Mainboard: GIGABYTE Z77M-D3H

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba uzun süre Windows kullanmaktan sıkıldım. Linux sistemlerinde yetersiz kalması nedeniyle PC'ye macOS kurmak istedim. Pek araştırma yapmadan direk Mojave 10.14.6 versiyonunu indirip gerekli Boot ayarlarını yaptıktan sonra kurulum yaparken config dosyası olarak "CONFIG_DESKTOP" seçip devam ettim. Ardından ufak bir Boot kurulumu gerçekleşti fakat daha sonrasında ekran siyah kalıyor. Tahminimce sistemim yetersiz ya da ufak araştırmama göre VGA kullandığım için olabilir. Desteğinizi bekliyorum. Bu olmazsa sizce hangi versiyonu kullanmalıyım?

Sistem
CPU:
Intel i5 3570 3.4 GHz
GPU: AMD Redeon HD7850 Sapphire 2 GB 256 Bit
RAM: G.Skill Dual 4 GB (8 GB)
Mainboard: Gigabyte Z77M-D3H

DVI olarak test ettiniz mi? Ayrı olarak siyah ekran'da kendini kilitliyor mu? Klavye vs şeyler çalışıyor mu?

DVI olarak test ettiniz mi? Ayrı olarak siyah ekran'da kendini kilitliyor mu? Klavye vs şeyler çalışıyor mu?
DVI olarak test etmedim. Klavye vs. sanırım çalışıyor fakat anlayamıyorum yani sanırsam monitörle bağlantım kesiliyor gibi.

DVI olarak test etmedim. Klavye vs. sanırım çalışıyor fakat anlayamıyorum yani sanırsam monitörle bağlantım kesiliyor gibi.
Saçma geliyor şahsen klavyede kontrol etmeniz için, Numlock tuşlarını kullanabilirsiniz. Işıklara basınca yanıp sönüyorsa, klavyeye voltaj gidiyor demektir. GPU çıkarıp, bir de on board'dan dener misiniz?

Mesajlarınız için teşekkür ederim. GPU'ya DVI dönüştürücü ile bağlanıyormuşum zaten 😅 . On board'in DVI yuvasi D o yüzden şuan denemem mümkün değil en kısa zamanda deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı