Çözüldü macOS Mojave 10.14.6 kurulumu indirilen öğe hasar görmüş hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

polat.php

Centipat
Merhabalar,
ASUS X550CC Notebook'a macOS Mojave 10.14.6 kurulumu sırasında hata alıyorum.

cjjbj1-jpg.511543

Sistem özellikleri.
İşlemci modeliıntel® Core™ i7-3537U.
Sistem belleği: 8 GB 1600 MHz.
Sabit disk: SSD SanDisk 240GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 720M.
BIOS: 300 sürüm en son yüklü.

Kullandığım imaj dosyası.

Config dosyası olarak Intel laptop1 seçili.

Kurulum veya BIOS'ta tarih ve saati 2018 olarak denedim olmadı.

Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• CjJbJ1.jpg
    CjJbJ1.jpg
    109,2 KB · Görüntüleme: 642
Son düzenleyen: Moderatör:
USB portlarını değiştir (masaüstü ise arkadaki portlara takarak dene), başka bir USB'ye yazdırıp dene, imajı yeniden indirip dene ve olmazsa GPU'yu devre dışı bırakarak kurmayı dene.
Bilmeyenler veya bakmayanlar için bilgisayarın özellikleri de bunlar.

Başarıyla kurulum yaptım fakat ses ve Wi-Fi'de sorun var aynı zamanda Clover yüklememe rağmen USB'siz Boot edemiyorum. BIOS SSD'yi hiç görmüyor.

Başarılı olarak.

Buradaki Clover dosyasındaki HD_4000 config dosyasını seçtim.

Acaba High Sierra yükledikten sonra Update yaparsam sorun olur mu?

Sanırsam High Sierra'da daha başarılı bir kurulum var.

Hayır. Wi-Fi kartınız desteklenmiyorsa bunu High Sierra yükleyerek destekleyemezsiniz. Wi-Fi kartınızın modeli nedir? Ses için:

SSD Boot Priority kısmında Clover'i 1 numaraya alın.

Hayır. Wi-Fi kartınız desteklenmiyorsa bunu High Sierra yükleyerek destekleyemezsiniz. Wi-Fi kartınızın modeli nedir? Ses için:

SSD Boot priority kısmında Clover'i 1 numaraya alın.

Tam ben yazacaktım siz yazdınız :)
Ses ve Wi-Fi problemini de çözmüş oldum. Yakında buraya ASUS X550CC ile ilgili güzel bir kurulum dökümanı ekleyeceğim.
Şu an tek sorun USB ile Boot ediyor olmam.

Ekran Resmi 2020-03-09 15.54.56.png

Bende burası bu şekilde en alttakinde Open Partition diğerek EFI klasörü içerisine flaş diskimdeki gerekli yerleri kopyalayıp yapıştırdım fakat bilgisayarımın BIOS'u SSD'yi hiç görmüyor.

"SSD Boot priority kısmında Clover'i 1 numaraya alın." derken demek istediğinizi tam anlayamadım. Acaba hangi kısımda yer almakta?

EFI klasörü içerisine sadece clover dosyasını atıyorsunuz değil mi? SSD Boot priority, BIOS'da bulunuyor, her BIOS'da olmayabilir tabii.

Evet sadece Clover klasörünü atıyorum hocam. Aynen söylediğiniz gibi SSD Boot Priority gibi bir seçenek BIOS'umda mevcut değil.

PC'de 2 adet disk bulunmakta. 1 SSD, 1 HDD şeklinde.
SSD'ye kurulum yaptım.

BIOS HDD'yi görüyor, aslında SSD'yi de görüyor fakat Boot menüsünde SSD yok. Başka bir kısımda var SSD. Bağlı olan diskler gibi bir kısım var orada gözüküyor sadece.

Bir de bunu deneyin;

Bir de bunu deneyin;

Bu da halloldu tek sorun şu :) artık SSD içindeki Clover açılıyor fakat USB'deki gibi aynı ayarlar ile Boot etmek istediğimde Boot etmiyor. USB ile denediğimde Boot ediyor.
Tüm sorunları çözdüm. Auto Boot işlemini de yaptım. Sorunsuz bir macOS Mojave oldu. Tek çalışmayan Bluetooth sanırsam onu da hiç kullanmıyorum zaten :)

Yardımlarınız için teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı