Kurulum başlamadan bu hatayı alıyorum. Resim bana ait değil fakat tarih hariç aynı hata. Kendim çekmeyi unutmuşum şu anda işte olduğum için başka resim ekledim. Bu arada yazılım geliştirme amaçlı kurulum yapıyorum, sizce Mojave mi yoksa High Sierra mı kurmalıyım?
BIOS sürümü ile alakalı bu durum. Güncel değil ise güncelleyiniz. Eğer tam tersi en güncel sürüm ile bu şekilde ise BIOS ayalarınızdan emin olduktan sonra BIOS downgrade yapabilirsiniz. Bazı MSI ve özellikle Gigabyte anakartlarda yaşanıyor. Bizzat kendim ve çevremde yaşadım.
BIOS sürümü ile alakalı bu durum. Güncel değil ise güncelleyiniz. Eğer tam tersi en güncel sürüm ile bu şekilde ise BIOS ayalarınızdan emin olduktan sonra BIOS downgrade yapabilirsiniz. Bazı MSI ve özellikle Gigabyte anakartlarda yaşanıyor. Bizzat kendim ve çevremde yaşadım.
Dediğiniz bu akşam deniycem. Sormak istediğim bişi daha var 'BIOS ayalarınızdan emin olduktan sonra' dan kastınız nedir? Kurulumdan önce yapılması gereken farklı ayarlar mevcutsa paylaşabilir misiniz?
Merhaba arkadaşlar. Bazı sistemlerde her şey yolunda giderken bilgisayar macOS üzerinde kilitlenebiliyor (donuyor). Bu sorunu giderebilmek için biraz deneysel, biraz tecrübe edindiğim bir çözüm sunmak istedim. BIOS ayarlarınıza gidiniz. AMD Sistemlerde AMD-V & IOMMU ayarlarını kapatmayı...
Uzun uğraşlar sonucu kurulumu tamamladım. Her şey tamam ve stabil olarak çalışıyor. BIOS sürümünden dolayı kurulum ekranına geçmiyordu, BIOS'u downgrade ederek çözdüm. BIOS Ayarları: Windows 10 Support/Disable Kullanılan ses kartı sürücüsü: VoodooHDA.kext-2.9.0d10 Bileşenler; MSI Z390 MAG...
Kullanılan anakart BIOS sürümü/versiyonu: F10 (resmi web sitesinden ürün sayfasına bakabilirsiniz.) Uyarı: BIOS olarak son sürüm F11 problem yaşatıyor!.. Yükselttiyseniz downgrade/sürüm düşürme yapabilirsiniz. BIOS settings/ayarları: Varsayılan/Default Kullanılan ses kartı sürücüsü...
Geç cevap için kusura bakmayın. Maalesef herhangi bir değişiklik yok. Bios versiyonunu v1.00'a kadar düşürdüm ama sonuç gene aynı. Hatta bütün versiyonları denedim değişen bir şey yok. Güncel hatayı ekliyorum belki bir yardımı olur.
USB / Clover / Kext / Other içerisinden fake.smc, XHCI-200-series-injector.kext, XHCI-x99-injector.kext hariç diğerlerini masaüstüne yedek aldıktan sonra sil.
BIOS'ta XHCI enbale olarak ayarla ve UEFI deniyorsan Legacy, Legacy deniyorsan UEFI olarak dene.
Config dosyasınıda ıntelpc olan dosyanın adını config olarak değiştir ve bunu kullan.
USB / Clover / Kext / Other içerisinden fake.smc, XHCI-200-series-injector.kext, XHCI-x99-injector.kext hariç diğerlerini masaüstüne yedek aldıktan sonra sil.
BIOS'ta XHCI enbale olarak ayarla ve UEFI deniyorsan Legacy, Legacy deniyorsan UEFI olarak dene.
Config dosyasınıda ıntelpc olan dosyanın adını config olarak değiştir ve bunu kullan.
Herhangi bi değişiklik yok dediğin dosyaları sildim, Config zaten öyle ayarlı ve BIOS ayarlarınıda değiştirdim değişiklik yok.
Maalesef herhangi gelişme olmadı. Dosyaları silince kernel hatası almaya başladım, tekrar geri yükledim.
Güncel hata: