macOS mu Windows mu?

Daha önce sadece Windows8 kullandım ancak MacOS'daki performansı alamadım... Sanal makine içinden oyun oynamak normal bir işletim sisteminin içinde oyun oynamaktan çok farklı... Windows8 macOS kadar işlevsel olduğunu söyleyemem ancak şu anki Windows10'u bilemiyorum.

Bilgisayarın laptop mu?
Ve de macOS senin için güzel mi?
Laptop ise Windows 10 kullan bence.
Fakat Pro senin için daha iyi olur.
Home hiç güzel değil.

Daha önce sadece Windows8 kullandım ancak MacOS'daki performansı alamadım... Sanal makine içinden oyun oynamak normal bir işletim sisteminin içinde oyun oynamaktan çok farklı... Windows8 macOS kadar işlevsel olduğunu söyleyemem ancak şu anki Windows10'u bilemiyorum.

İlgi odağımdı bir ara macOS lakin Elementary OS gibi. Uygulama çıkartıyorlar bir de MacOS'a.
Mac'lerin tek özelliği donanımların iyi olması. İşlemci veya ekran kartı değil. Kamera, klavye ve touhcpad gibi.

@0XYG3N sanal makineye kurarsan tabii ki normal performansını vermez. Eğer karşılaştıracaksan, iMac parasıyla bir PC toplamadığını düşün onun içindeki bileşenler daha üstün olacak. Windows hatta daha stabil olacak senin IMac'inden. Şimdi diyeceksin monitör falan. Merak etme :), o paraya 4K monitörlü sistem toplarsın. MacBook'ların rakibide yok değil. Matebook'lar daha iyi artık. Çok istiyorsan 2. işletim sistemi olarak GNU/Linux kurabilirsin.
Mac'lerin tek özelliği donanımların iyi olması. İşlemci veya ekran kartı değil. Kamera, klavye ve touhcpad gibi.

Artık Matebook'larda çok gelişiyor. O özellikleri daha üstün donanım ve daha düşük fiyata veriyorlar. Hem Windows 10'da artık daha stabil. SSD ile hem de uçuyor :).

Windows 10 ilk halinde değil merak etme :).

Yeni sürümlerinde de halen sorun var. Eskiden daha kötü haldeydi. Şimdi ise kötünün iyisi.
Aslında bu konu tartışılır. Mesela Windows benim için oyundan başka bir şeye yaramıyor. Tüm işlerimi Linux'ta daha performanslı, stabil ve hızlı yapabiliyorken neden Windows'la uğraşayım?
Yine diyorum. Bu tamamen tercih meselesi.

macOS tarafında ise kapalı kaynak ve cihaz desteğinin olmaması en büyük sorun. macOS denemek isterim hep.

@0XYG3N sanal makineye kurarsan tabii ki normal performansını vermez. Eğer karşılaştıracaksan, iMac parasıyla bir PC toplamadığını düşün onun içindeki bileşenler daha üstün olacak. Windows hatta daha stabil olacak senin IMac'inden. Şimdi diyeceksin monitör falan. Merak etme :), o paraya 4K monitörlü sistem toplarsın. MacBook'ların rakibide yok değil. Matebook'lar daha iyi artık. Çok istiyorsan 2. işletim sistemi olarak GNU/Linux kurabilirsin.

Artık Matebook'larda çok gelişiyor. O özellikleri daha üstün donanım ve daha düşük fiyata veriyorlar. Hem Windows 10'da artık daha stabil. SSD ile hem de uçuyor :).
Önceden donanımlar olarak güzel bilgisayarlar vardı. Az vardı.

Yeni sürümlerinde de halen sorun var. Eskiden daha kötü haldeydi. Şimdi ise kötünün iyisi.

Eskiden evet sorunları vardı fakat şu anda daha iyiye gittiğini somut bir şekilde görebiliyorum. Kötünün iyisi olduğu falanda yok. Birçok kişinin %100 disk sorunu (HDD'de olan) 20H2 güncellemesi ile çözüldü. Ayrıca çoğu güncellemede performans artışı olup, güvenliği artıyor. Linux'un güvenli olmasıda az sayıda kişi kullandığı için PC korsanlarının dikkatini çekememesi. MacOS'ta öyle. Hatta Technopat'ın bunla ilgili makalesi bile vardı. Windows güvenlik konusunda çok geliştirdi kendini yani.

Linux'ta daha performanslı, stabil ve hızlı yapabiliyorken neden Windows'la uğraşayım?

İyi bir sistemin varsa zaten Windows 10 diğerlerinden daha stabil oluyor merak etme :). Fakat kötü bir sistemin varsa elbette Linux bir alternatif oluyor. Fakat istersen Windows 8.1 ya da LTSC kurabilirsin. MacOS'u saymıyorum çünkü Mac'e verilecek parayla Windows 10 Ultrabook'da alabilirsin ya da iMac alacaksanda sistem toplayabilirsin. İçindeki bileşenler daha güçlü olduğu için daha stabil olur Windows 10.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı