macOS RT2870 USB WIFI bağlantı kopma sorunu

Mac OS X uyumlu bir USB WIFI adapter aldım. Fiyatı ucuz dandik bir ürün. Lenovo Y510P sistemim de hackintosh yüklü ve gayet sağlıklı çalışıyor. WIFI adaptörünün kutusundan çıkan CD ile sürücüsünü kurdum. Dlink Utility diye bir program yüklendi. Sistemi yeniden başlattım fakat Dlink Utility çalışmadı. Üstteki simgeye tıklıyorum bir şey gelmiyor. İnternetten araştırdım "RT2870USBWirelessDriver.kext", "MT7610U_D5.0.1.09_SDK1.0.2.10_UI5.0.0.15_20140822.dmg" yüklenmesi gerekiyormuş. Gerekli kext'i Kext Utility programı ile yükledim ve gerekli dmg dosyasını kurdum. "RaWLAPI.framework" dosyasının "/System/Library/Framework" dizinine kopyalanması gerekiyormuş bende kopyaladım ve yeniden başlattım. Sistem tercihlerinden Dlink Utility programına girdiğim zaman bağlanılması gereken WIFI bağlantı noktaları görünüyor. Bağlanıyorum gayet başarılı bir şekilde bağlanıyor fakat iki dakika sonra bağlantı kopuyor. Tekrar bağlanıyorum. İkinci sefer bağlanmak uzun sürüyor ve tekrar bağlantı kopuyor. Yani anlayacağınız devamlı bağlanmak mümkün olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@talatimac Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sizin verdiğiniz DMG dosyası CD'den çıkan DMG dosyası ile aynı. Dediğiniz gibi herşeyi kaldırdım ve yeniden başlattım. Sizin verdiğiniz DMG dosyasını indirip kurdum. Yeniden başlattım. DLink Utility programı yüklenmiş ve üst çubuğa simgesi geliyor ancak simgeye tıkladığımda program açılmıyor. Sistem tercihlerinden DLink Utility'ye girdiğim de ise aygıtı görmüyor. Bu DMG dosyası normal Mac Book'lar da çalışsa bile Hackintosh'da çalışmıyor. Yinede düşündüğünüz için teşekkür ederim.

@talatimac Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sizin verdiğiniz DMG dosyası CD'den çıkan DMG dosyası ile aynı. Dediğiniz gibi herşeyi kaldırdım ve yeniden başlattım. Sizin verdiğiniz DMG dosyasını indirip kurdum. Yeniden başlattım. DLink Utility programı yüklenmiş ve üst çubuğa simgesi geliyor ancak simgeye tıkladığımda program açılmıyor. Sistem tercihlerinden DLink Utility'ye girdiğim de ise aygıtı görmüyor. Bu DMG dosyası normal Mac Book'lar da çalışsa bile Hackintosh'da çalışmıyor. Yinede düşündüğünüz için teşekkür ederim.
Ge.tt | Gett sharing Bende her ikiside çalışıyor... Bu ikisini dene, eğer çalışmazsa sizin ralink sürücüsü farklı...

@talatimac Verdiğiniz link deki dosyayı indirdim. ZIP dosyasından çıkardım. İçinden iki ZIP dosyası daha çıktı. İkisini de çıkardım. Birinde DMG dosyası var diğerinde kext dosyası var. Önce kext dosyasını Kext Utility ile yükledim. Yeniden başlattım. Sonra DMG dosyasını kurayım dedim. Sürdür kabul et falan geçtim tam yükle dediğim de alt tarafta warning simgesi çıktı yanında uyarı mesajı falan yok. Yükle butonu pasif. Kapattım bende ki DMG dosyasını kurdum sonuç aynı çalışmıyor. Daha önce bende Edup W14 vardı. O sorunsuz çalışıyordu. Bu yeni aldığım dandik aygıtı bir türlü çalıştıramadım. Windows'da da biraz sorunlu. Cihazı taktığım da USB aygıt da sorun var diyor. Tak çıkar yapa yapa düzeliyor. Kırmayı düşünüyorum aygıtı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı