macOS Sierra USB olmadan Boot Menüsüne Mac opsiyonu koyamamak

canmtlu

Hectopat
Daha fazla  
macOS Sierra 10.12.4 sürümünü ilgili rehberden indirdim.
Mac'i sorunsuz bi şekilde rehberlere bakarak yükledim. Dual boot yapmak istiyorum. Bilgisayarda SSD'de Windows, HDD'de ubuntu yüklü halihazırda. Yeni bir partition açtım HDD'de oraya 'Dual Boot' rehberindeki gibi yükledim sorun çıkmadı. Ancak bir türlü boot menüsüne clover'ı ekleyemiyorum. Usb'den sorunsuz çalışıyor bütün konularda yazanları okudum yaptım ancak olmadı. Boot menüsüne macOS seçeneği geldi ama tıkladığımda mavi ekran alıyorum direkt. Denediğim şeylerin listesi:
-Multibeast ile CloverBootloader FakeSmc yüklemelerini UEFI için yaptım. Olmadı EFI bölümünü mount edince Clover dosyası görünüyor ama boot menüye gelmiyor.
-Başka bir kurulumda, CloverBootloader 2v4 kurulumu yapıp Intel HD4600 ile uyumlu canfig dosyasını kopyaladım yine olmadı.
-Başka bir kurulumda USB'yi mount edip aldığım Clover dosyasını denedim yine olmadı.
-Cloveri USB'den boot edip Clover Boot Options'dan Add bootloader for all... seçeneğini seçtim. Bir şey ekledi ama yine mavi ekran veriyor.

Boot ve UEFI ayarları aynen Recep Bey'in GE40'a dual boot yaptığı videodaki gibi ayarlandı.
Bilgisayar Özellikleri:
  • MSI GS60 2PE-461TR
  • i7-4710HQ, HD4600
  • Nvidia GTX 870M

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı