MacOS Sonoma düşük ekran parlaklığı sorunu

Config dosyanda ekran kartı kısmına şunu ekkeyip dene.
Enable-backlight-registers-fix 01000000 data.

İlk başta oda aklıma geldi ama işe yaramadı şu an başka bir acpl dosyası deniyorum bakalım olacak mı ilk seferde normal şekilde açtı şimdi bir daha deneyeceğim.

Doğru şekilde denediğine emin misin ? Yaptıktan sonra Reset NVRAM attın mı ?
Benim bulduğumda olmadı maalesef sizin verdiğniz kod ile PNLF dosyasını atacağım.

Ekledim hocam sistemi kapatım NVRAM atıp deneyeceğim şimdi.

@claus bu da işe yaramadı nv reset atmıştım gene ama.

Hocam sorunum çözüldü şu anda çözüldü olarak işaretliyebilirsiniz bence G770 cihazlar için rehber oluştursak çünkü özellikle Casper excaliburada kurulum sorunları çok oluyor sanki.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-08-23 22.22.59.png
    Ekran Resmi 2024-08-23 22.22.59.png
    68,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
O komutu eklemek ve Reset NVRAM sonrası mı çözüldü ?
Evet Casper genel olarak sorunlu maalesef.
Hocam gene kendine restart atmaya başladı açarken ses sorunu için kext yükledim ve onuda config işlemek istedim ama yanlış birşey yaptım sanırım bu komutları ekledim
enable-backlight-registers- alternative-fix boot, igfxbrs ve igfxblt bunlar sorunu çözdü parlaklık için ama ses sorunu da vardı onuda gidermek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık. Ses için yeni konu açabilirsin.

macOS açmak istediğim zaman kendine restart atıp OpenCore menüye geliyor hocam bunu yaptığım şeyi uygulamadan önceki Config ile denedim gene oldu vallahi uğraşmaktan bıktım bu gidişle sileceğim sanırım Mac'i.

Biraz uğratırıcı evet ilk başlayanlar için :D
Sistem ilk olarak ne yaptıktan sonra açılmamaya başladı?

Hocam ses için AppleALC kext'tini güncellemek istedim sonra propertree ile Config işlemek istedim programı açtım CTRL+r yaptım OC klasörü seçtim kaydedip kapattım ne oldusa bundan sonra oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı