macOS Sonoma Güncellemesi Çıktı! macOS Sonoma Nasıl Yüklenir?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
macOS Sonoma Nasıl Yüklenir

Apple tarafından macOS 14 Sonoma güncellemesi yayınlandı. Güncellemenin 2019 ve sonrası iMac, ‌iMac‌ Pro, 2018 ve sonrası Mac mini, 2018 ve sonrası MacBook Pro, 2019 ve sonrası Mac Pro ve Mac Studio ile uyumlu olduğu belirtelim. Peki macOS Sonoma yenilikleri neler ve macOS Sonoma nasıl yüklenir? macOS Sonoma 14.0 Yenilikleri Ekran Koruyucular Dünyanın çeşitli yerlerinden […]

Devamı: macOS Sonoma Güncellemesi Çıktı! macOS Sonoma Nasıl Yüklenir?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Özellikle 2 özellik beklemiştim ama ikiside gelmedi ne yazık ki:

1- Ekran boyutunu %100 den 200 e kadar çıkarma özelliği gelmeliydi kesinlikle. 2k kullanamıyoruz ki ekranı 1400x900 zorunlu kılınıyor bir nevi.

2- "Hey Siri" yerine "Siri" diyerek seslenebilmek isterdim daha mantıklı çünkü.

Özellikle 2 özellik beklemiştim ama ikiside gelmedi ne yazık ki:

1- Ekran boyutunu %100 den 200 e kadar çıkarma özelliği gelmeliydi kesinlikle. 2k kullanamıyoruz ki ekranı 1400x900 zorunlu kılınıyor bir nevi.

2- "Hey Siri" yerine "Siri" diyerek seslenebilmek isterdim daha mantıklı çünkü.
Sadece "Siri" diyerek seslenme özelliği gelecek bildiğim kadarıyla reklamını yaptılar ama telefonda bile yok henüz. Sonra gelecek herhalde anlamadım ya da ayarlarda karşıma çıkmadı bu seçenek.

Güncellemeyi ben de beğendim. Widget olayı güzel olmuş. Ekran koruyucusundan masaüstüne döndüğün zaman ekran koruyucu animasyonunun bir süre daha devam etmesi ve olduğu yerde kalarak her seferinde farklı bir masaüstü görseli şeklini alması da hoş bir detay olmuş. :)

Sadece "Siri" diyerek seslenme özelliği gelecek bildiğim kadarıyla reklamını yaptılar ama telefonda bile yok henüz. Sonra gelecek herhalde anlamadım ya da ayarlarda karşıma çıkmadı bu seçenek.

Güncellemeyi ben de beğendim. Widget olayı güzel olmuş. Ekran koruyucusundan masaüstüne döndüğün zaman ekran koruyucu animasyonunun bir süre daha devam etmesi ve olduğu yerde kalarak her seferinde farklı bir masaüstü görseli şeklini alması da hoş bir detay olmuş. :)
Hey Siri yerine , Siri özelliği geldi aslında Amerika'da var . Sadece türkiyeye gelmedi. Yakında getirirler.

Niye böyle bölgesel farklar var ya bu kadar basit şeylerde?
Apple’da son zamanlarda cok dikkatimi cekiyor bu olay. Resmen iOS, macOS ve diger isletim sistemlerinin ozelliklerinin %40’ini kullanabiliyoruz. En basit ornegi Siri ozelligi, ben de buradan ogrendim. Sanirim bir sonraki guncellemelerle verecekler ancak bolgesel oldugunu simdi gordum.

Dil ile ilgili bir seyler olabilir ancak Amerika’da tam verim alinabilirken Turkiye’de kullanmak aslinda bu isletim sisteminden verim alamamak demek. Son zamanlarda rahatsizlik veriyor.

Tabii bu olaya Apple icin ucuncu dunya ulkesi olmamiz etki ediyor. Apple icin de ulkenin durumunu yorumlayacak halde degilim valla sıkıldım artik.

Apple’da son zamanlarda cok dikkatimi cekiyor bu olay. Resmen iOS, macOS ve diger isletim sistemlerinin ozelliklerinin %40’ini kullanabiliyoruz. En basit ornegi Siri ozelligi, ben de buradan ogrendim. Sanirim bir sonraki guncellemelerle verecekler ancak bolgesel oldugunu simdi gordum.

Dil ile ilgili bir seyler olabilir ancak Amerika’da tam verim alinabilirken Turkiye’de kullanmak aslinda bu isletim sisteminden verim alamamak demek. Son zamanlarda rahatsizlik veriyor.

Tabii bu olaya Apple icin ucuncu dunya ulkesi olmamiz etki ediyor. Apple icin de ulkenin durumunu yorumlayacak halde degilim valla sıkıldım artik.
Ben Apple Pay istiyorum artık ya. Saatim ile ödeme yapmak istiyorum. Şöyle güzel özelliklerden mahrum bırakılıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı