MacOS sürüm önerisi

Eren T.

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Bilgisayarıma MacOS kuracağım ancak hangi sürümü kurmalıyım bir fikrim yok. MacOS Catalina ve üstünü kurmayacağım çünkü 16 GB'lik bir USB belleğim yok. Belki 8 GB 'den azdır diye MacOS Mojave kuracaktım, Intel ISO bulamadım. MacOS High Sierra kurmak istemedim, çünkü en son sanal makineye Yosemite kurmuştum, birçok program en az High Sierra istiyordu. Ve sınır bir işletim sistemi kurmak istemiyorum çünkü bence yakın zamanda uygulamalar da High Sierra'dan desteği kesecek. Online Recovery de oluşturmak istemedim çünkü bana her zaman offline ISO attılar ve hiçbir zaman Online Recovery USB hazırlamadım. Ne yapmalıyım?

@yusufklncc @566156 @Kleyn @claus eveet yine ben :) umaırm benden bıkmamışsınızdır :D

Sistem: https://www.mediafire.com/file/f13xk3enrmh46hj/Sistem.zip/file

Not: USB'm de 7,42 GB boş alan var ve tamamı bu. Ayrıca Catalina ve üstünü kurmayacağım performansta sıkıntı yaşıyorum donanım hızlandırma olsa bile.

Son düzenleme:
Hackintosh mu kuracaksın sanal makineye mi belli değil. ISO tabiri macOS alanında sanal imaj için kullanılır. Hackintosh imajları .raw/.dmg uzantılı olur. Hackintosh kuracaksan ve bellek boyutunda sorun yaşıyorsan ethernet kullanarak Online imaj veyahut alt sürüm indirip upgrade ile de sürüm yükseltebilirsin. Catalina'nın aşağısını kurma zaten, XP/Windows 7'den farkları yok artık. Son olarak "Intel ISO bulamadım", böyle bir şey de yok. İmaj işlemciye spesifik yapılmaz, imaj imajdır, EFI işlemciye veya sisteme spesifik yapılır.

Hackintosh mu kuracaksın sanal makineye mi belli değil. ISO tabiri macOS alanında sanal imaj için kullanılır. Hackintosh imajları .raw/.dmg uzantılı olur. Hackintosh kuracaksan ve bellek boyutunda sorun yaşıyorsan ethernet kullanarak Online imaj veyahut alt sürüm indirip upgrade ile de sürüm yükseltebilirsin. Catalina'nın aşağısını kurma zaten, XP/Windows 7'den farkları yok artık. Son olarak "Intel ISO bulamadım", böyle bir şey de yok. İmaj işlemciye spesifik yapılmaz, imaj imajdır, EFI işlemciye veya sisteme spesifik yapılır.

Hackintosh kuracacağım. Alt sürüm indirip upgrade ettiğimde Ventura'ya yükseltmez mi? Ayrıca Online İmaj için bir rehber var mı? @tristessehivernale @566156

Son düzenleme:
Evet.

Intel Wi-Fi'ı tanıtmak için şunu kullanabiliriz:

NVIDIA GPU'yu ise Catalina'da tanıtan olmuş.

Nasıl tanıtmış? Link atabilir misiniz? Ayrıca nasıl yükselteceğim? Ayarlarda güncelleme kısmında Ventura gözükmüştü en son Big Sur denediğimde.

@566156

Son düzenleme:
Nasıl tanıtmış? Link atabilir misiniz? Ayrıca nasıl yükselteceğim? Ayarlarda güncelleme kısmında Ventura gözükmüştü en son Big Sur denediğimde.

@566156
Apple'ın sitesinden .dmg dosyasını indirip çalıştırıyorsunuz.
Nasıl tanıtmış? Link atabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Apple'ın sitesinden .dmg dosyasını indirip çalıştırıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Link için teşekkürler. Peki Online Recovery USB oluştursam olur mu? İnmesini beklerim. Ayrıca Apple'ın sitesinde bulamadım. Link var mı hocam :D @566156

Technopat Haberler

Geri
Yukarı