MacOS terminali nasıl daha sade bir hale getirilir?

Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
Bölüm olarak C derslerine yeni geçtik ve printf komutunu denerken alt alta sayı çıkarken sorun yok ancak yazı yazarken o siyah yerde üstte altta her yerde çok fazla yazı çıkıyor ve printf komutu ile yazdığım yazıyı bulmakta zorlanıyorum. Windows'ta kod yazan arkadaşlarım kodu çalıştırdığında printf komutunda ne yazıyorsa o sadece o çıkıyor ama bende altında üstünde bir ton yazı çıkıyor. Bunu nasıl sade bir hale getirebilirim?

Not: Atom IDE kullanıyorum.

Ekran Resmi 2021-11-16 14.23.42.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam işe yarar mı bilinmemekle sudo mv /etc/bashrc_Apple_Terminal /etc/bashrc_Apple_Terminal-disabled bu komutu deneyebilirsiniz. Veya şöyle bir komut da eklenebilir.
Önce zsh kullanıyor iseniz nano .zshrc komutunu girin. Daha sonrasında dosyanın en altına alias off='exit 0 >/dev/null' ekleyin. 2. çözüm daha olası.

Tam işe yarar mı bilinmemekle sudo mv /etc/bashrc_Apple_Terminal /etc/bashrc_Apple_Terminal-disabled bu komutu deneyebilirsiniz. Veya şöyle bir komut da eklenebilir.
Önce zsh kullanıyor iseniz nano .zshrc komutunu girin. Daha sonrasında dosyanın en altına alias off='exit 0 >/dev/null' ekleyin. 2. çözüm daha olası.
Hocam 1. sınıf öğrencisi olduğum için böyle terimlerden pek anladığımı söyleyemem. İlk komutu Touchbar'daki terminale yazıp Entera mı basmam gerekiyor doğru mu anladım?
Hocam 1. sınıf öğrencisi olduğum için böyle terimlerden pek anladığımı söyleyemem. İlk komutu touchbardaki terminale yazıp enter a mı basmam gerekiyor doğru mu anladım?
Hocam denedim bunu kullanıcıdan çıkış yaptı ama last login gibi yazılar gösterilmeye devam ediyordu. İlk dediğin olmadı da ikincisini anlamadım zsh ne anlama geliyor bilmiyorum.

Hocam denedim bunu kullanıcıdan çıkış yaptı ama last login gibi yazılar gösterilmeye devam ediyordu. İlk dediğin olmadı da ikincisini anlamadım zsh ne anlama geliyor bilmiyorum.
2. komutu deneyelim, ilk önce terminal ekranına gel, daha sonra ilk dediğim komutu yaz. nano .zshrc daha sonra o dosyanın en altına gelip alias off='exit 0 >/dev/null' ekle. Sonrasında kaydedip çık.

2. komutu deneyelim, ilk önce terminal ekranına gel, daha sonra ilk dediğim komutu yaz. nano .zshrc daha sonra o dosyanın en altına gelip alias off='exit 0 >/dev/null' ekle. Sonrasında kaydedip çık.
Bunu yaptıktan sonra direkt çarpıya basıp çıkayım mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2021-11-17 01.12.16.png
    Ekran Resmi 2021-11-17 01.12.16.png
    33,8 KB · Görüntüleme: 48
Kusura bakmayın yeni fark ettim, Big Sur veya üstü kullandığınıza göre ZSH olmalı. Gözükmemesi normaldi. nano .zshrc komutunu tekrar yazıp alias off='exit 0 >/dev/null' ekleyebilirsiniz.
Yaptım da kayıt etme yeri yok Command + S yaptığımda da dosya olarak bir yerlere farklı kaydet olarak çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı