Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar, selam. MacBook'ta yeniyim. Yapay zeka kurup kullanmıştım birkaç saat, ondan kalan geliştirici "zımbırtıları" kaldı cihazda. Nasıl sileceğimi bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Ekran görüntüsü ekledim.
MacOS'u hiç kullanmadım dolayısıyla bilmiyorum. ChatGPT'ye sorduğumda bu cevabı verdi belki işinize yarar:
Selam! MacBook'unuzda kalan geliştirici araçlarını temizlemek için komut satırını kullanabilirsiniz. Aşağıda, komut satırı araçlarını kaldırmanın bazı yöntemlerini bulabilirsiniz:
1. Geliştirici Araçlarını Kaldırma
Geliştirici araçlarını kaldırmak için xcode-select komutunu kullanabilirsiniz:
Bash:
sudo xcode-select --reset
Bu komut, Xcode ve komut satırı araçlarıyla ilgili ayarları sıfırlar. Ancak, Xcode'u tamamen kaldırmak istiyorsanız, Xcode uygulamasını da silmeniz gerekebilir.
Geliştirici araçları veya paketler yüklediyseniz, bunları kaldırmak için brew kullanıyorsanız, aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
Brew Paketlerini Listeleme:
Bash:
brew list
Paketleri Kaldırma:
Örneğin, node paketini kaldırmak için:
Bash:
brew uninstall node
Tüm paketleri kaldırmak istiyorsanız, her bir paketi teker teker kaldırmanız gerekecek.
4. Diğer Geliştirici Araçları
Eğer farklı geliştirici araçları yüklediyseniz ve bunları temizlemek istiyorsanız, bu araçların kendi kaldırma talimatlarını veya komutlarını kontrol etmelisiniz. Çoğu araç, kendine özgü bir kaldırma komutuna sahip olabilir.
5. Genel Temizlik
Kalan dosyaları temizlemek için genel temizlik komutları da kullanabilirsiniz: