macOS vs Windows

Windows kötü bir işletim sistemi değildir, ama Mac OS daha iyidir. Güvenlik açısından, kullanım kolaylığı açısından, sorunsuzluk açısından... Windowsunda azımsanmayacak avantajları vardır: Oyun desteği, uyum sorunlarının yaşanmaması, Her bilgisayara sorunsuz yüklenebilmesi gibi.
 
Evet, o yüzden dünyanın %80'i Windows kullanıyor. GNU/Linux desen neyse de. Konuya gelirsek Windows daha iyi.

Herkesin kullanması onu iyi bir işletim sistemi yapmaz. Daha bunu ayırt edemiyorsanız yazık. Bu arada Linux çok iyi bir işletim sistemi Windows'a göre.
 
Özel olarak herkesin deneyimi farklıdır. Genel olaraksa macOS sadece Apple bilgisayarla birlikte geliyor ve bu bilgisayarlar pahalı. Diğer PC´lere Hackintosh kurulabiliyor ama bu da herkesin ilgi duyacağı bir seçenek değil.

Apple bir ekosistem. Bir kişinin telefonu iPhone ise, tableti iPad ise ve hatta Apple Watch kullanıyorsa zaten Mac bilgisayar alacaktır.

Herkesin ihtiyaçları ve bilgisayarları kullanma amaçları farklıdır. Kimi oyun oynar, kimi ders çalışır, kimi de işini yapar. Bazıları da hepsini yapmaya ihtiyaç duyar. Apple´ın sadece logosuna ya da zarif tasamlarına bakıp almak yerine gerçekten neye ihtiyaç duyduğunu düşünüp ona göre pişman olunmayacak bir karar vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum.
 
Evet, o yüzden dünyanın %80'i Windows kullanıyor. GNU/Linux desen neyse de. Konuya gelirsek Windows daha iyi.

Daha bugün böyle bir konu açtım. Kaç kere mavi ekran aldınız? Kusura bakmayın ama ben 1400 TL verdiğim bir işletim sisteminde çekirdek hatası almamam lazım. Ama işe bakın ki GNU/Linux kullanıcılarının %90'ı şimdiye kadar hiç çekirdek hatası almamış. Windows parasına göre kötü bir işletim sistemi maalesef.
 
Bence siz daha Windows ile macOS'un arasındaki farkı anlayamıyorsanız yazık. Ayrıca Linux değil GNU/Linux. Daha bunu bile bilmeden tartışmaya girme Apple fanboyu seni. Konuya gelirsek, evet GNU/Linux macOS'a bin basar.

Acaba neden çok küçük yaşlı kardeşlerimizi bu foruma alıyorlar? Yazık.
 
Daha bugün böyle bir konu açtım. Kaç kere mavi ekran aldınız? Kusura bakmayın ama ben 1400 tl verdiğim bir işletim sisteminde çekirdek hatası almamam lazım
Mavi ekranların durduk yere olmadığını, donanım bozukluğundan olduğunu ve aynı virüsler gibi fazla kullanıldığından Windows'ta fazla sorun varmış gibi gözüküyor. Yoksa oranlarda birbirine yakınlar, hatta Windows daha iyi...
Acaba neden çok küçük yaşlı kardeşlerimizi bu foruma alıyorlar? Yazık.

Sesli gelsen de küçük yaşlıyı göstersem. Ama bunu bile anlayamıyorsun.
Güvenlik açısından.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı