macOS vs Windows

Ya neyse uzatma. Diğer arkadaş bile yazı yazmıyor.

Neden kötü? Çünkü 1400 TL ve parasını asla ama asla hak etmiyor. Sen 1400 TL ödüyorsun ve verdiği hizmetler, işletim sisteminin arayüzünün karmaşıklığı gibi daha bir sürü kötü şeyleri var. İlk baştan Defender çöp. Sonra donanımında hata olmayan insanların mavi ekran yemesi. Sonra herkeste olan donanım seçmeyen bir şey bu diyeceğim, işletim sistemini uzun süre formatlamadan kullanamazsın. İyice yavaşlar, saçma sapan restart etme sorunları başlar, disk bozulmaları olur, gereken dosyaların bozulması olur... Olur da olur. Bir sonraki konu ise stabilite. İşletim sistemi macOS kadar veya bir Linux kadar stabil değil. Bir sonraki madde ise güncellemeler ile iyice ağırlaştırmaları. Bir diğer saçmalık ise güncelleme yaparken neyi değiştirdiklerini, yenilikleri söylemiyorlar. Bunun yüzünden bir ayarı yarım saat aramaya çalışıyor insan. Bir diğer konu ise güncelleme sonrası yeniden başlatma döngüsü. Bunu yaşayan az insan değil onların sisteminde bir sıkıntı olacak değil.
 
Bir diğer konu ise güncelleme sonrası yeniden başlatma döngüsü. Bunu yaşayan az insan değil onların sisteminde bir sıkıntı olacak değil.

Bugün akıllı(!) tahtada yaşanan şey. İyi ki Mint'e geçtim dedirtti. Bir Pardus kuramadılar şunlara.
 
Neden kötü? Çünkü 1400 TL ve parasını asla ama asla hak etmiyor. Sen 1400 TL ödüyorsun ve verdiği hizmetler, işletim sisteminin arayüzünün karmaşıklığı gibi daha bir sürü kötü şeyleri var.

Senin 1400TL vermediğin gibi kimse de 1400TL vermiyor. Bu ücreti ödemezsen de Microsoft bir şey yapmıyor. Onlar için kurumlar daha önemli 150 bilgisayarlı bir kurumda eğer sahte Windows kullanıldığı anlaşılırsa cezası çok büyük. Yani o işletim sistemine o parayı genelde kurumlar ve büyük yerler veriyor.
 
Şimdi ikisininde iyi yanları var ama jangisi daha iyi dersen sistemim yetse macOS kurarım aslında yetsde kurmamada başka konu o boş verin macOS kral ama kendin Windows 10 kullanıyorum bunun için tam bir şey demicem.
 
Çünkü 1400 TL.

Zamanında Windows 10'u 2 yıl bedava dağıttılar ve hala 7 veya 8.1'den ücretsiz yükseltme yapabiliyorsun. Ayrıca Microsoft hesaplarında yedekleniyor lisansların. 1400₺ vermediğine adın gibi eminim anca bunun lafını yapabilirsiniz zaten.

Sonra donanımında hata olmayan insanların mavi ekran yemesi.

GNU/Linux'ta 5 tane kernel panic aldım. (2 Mint 3 Fedora) hatta Windows 10'da bir kere bile mavi ekran almadım. Demek istediğim sistem hataları donanımsal sorunlardan dolayı ortaya çıkıyor.

İşletim sistemini uzun süre formatlamadan kullanamazsın. İyice yavaşlar, saçma sapan restart etme sorunları başlar, disk bozulmaları olur, gereken dosyaların bozulması olur...

Acaba bu neden bende ya da benim tanıdıklarımda olmadı? Salladığınız o kadar belli ki. Bari bir kaynak falan verseniz.

Bir diğer saçmalık ise güncelleme yaparken neyi değiştirdiklerini, yenilikleri söylemiyorlar.

Aynen kanka söylemiyorlar :D.

Not: Senin bilgisayarın kötü veya senin bilgisayar yeteneğin yok diye Windows 10 berbat olmuyor.
 

Geri
Yukarı