macOS'dan Linux'a nasıl geçilir?

rickrollin

Hectopat
Yer
Asgard
Daha fazla  
Merhaba, macOS kullanıyorum. Linux özelleştirebildiği için ona geçmeyi istiyorum. Ama hiç bilgim yok bu konuda Ubuntu gibi farklı dağıtımları var sanırım.

Sorularım:

macOS'tan Linux'a nasıl geçerim?
Geri macOS'a dönebilir miyim?
Bir sıkıntı olur mu?
Artıları ya da eksileri nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac'te başlatma işleri nasıl oluyor bilmiyorum fakat M1 çipli Mac kullanıyorsanız dağıtım desteği henüz yerine oturmadığından geçemezsiniz.
Dönebilirsiniz fakat geri dönmek biraz sıkıntılı olur. Bundan dolayı dual-boot olarak kullanın.
Bir sıkıntı olur mu?
Çoğunlukla hayır fakat bazı donanımlarınızın çalışmama ihtimali var. Sonuçta Apple bilgisayarlar yanlızca macOS için tasarlanmıştır ve ona göre optimize edilmiştir.

Son düzenleme:
Macbook üstüne kuracaksanız, bazı ek işlemler yapmanız gerekebilir. Seçtiğiniz dağıtımın Macbook kurulumunu araştırmadan başlamayın.

Elinizin altında Mac ve Linux kurulumu için hazırlanmış iki ayrı USB bellek bulundurun.

Bence Linux'a geçme büyük performans kaybı yaşarsın macOS varken Linux tercih etmem. Onun dışında bilgim yok.

Bilginiz yoksa niye yazıyorsunuz? Yanlış bilgi vererek mesaj mı kasıyorsunuz? Bazen anlamıyorum insanları, neden bilgisi olmadan yazarlar ki?

M1 çipli Mac kullanıyorsanız geçemezsiniz.
Bazı dağıtımlarda M1 desteği geldi. Zamanla artacaktır.
Genelde YouTube'da Macbook için kurulum rehberleri oluyor .
Evet, fakat elinizde macOS USB'sinin bulunması iyi olur. Diğer yöntem de dual boot.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
, burada hem dual boot, hem de Macbook'a nasıl kuruluacağı anlatılmış. Macbook modeline göre arama yaparsan daha net sonuç alırsın.
Bir sıkıntı olur mu?
Artıları ya da eksileri nedir?
1. Olmaz, olacağını da sanmıyorum.
2.
Artıları: Cocoa UI'den farklı ve farklı varyasyonları olan arayüzler(masaüstü ortamları).
Apple kısıtlamaları yok, sistemde istediğin oynamayı yapabiliyorsun. Modlanmış, kendi derlediğin çekirdeği bile ekleyebilirsin.
Özgür ve ücretsiz olması.

Eksileri: macOS'a nazaran Windows kadar olmasa da uygulama eksiğinin olması. Eğer macOS için olan uygulama kullanıyorsan onun için de bir yöntem var! Darling. Darling ile Darwin uyumluluk katmanı gibi Linux'ta macOS uygulamalarınının büyük kısmını çalıştırabiliyorsun. Darling | macOS translation layer for Linux

Teşekkürler hocam. Videolara da bakacağım link paylaştığınız için teşekkürler.
Bir de dual-boot işlemi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…