O zaman sıfırdan macOS kurmayı falan göze alamam dual-boot yapıcam. Biraz videolara bakıp geleyim.
Dual-Boot için depolamayı bölmek gerekiyormuş benim Mac'imde 60GB alan var 40'ı dolu zaten. Vazgeçicem sanırım yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
En iyisi sanal makine. VMware Fusion Player Free veya Parallels Desktop öneririm. M1 için zaten dağıtımlar Apple sürücü çıkarmazsa olmaz yani. O zaman Intel'e de yapması gerekir. Bu dediklerim 2018 ve sonrası tüm Mac'ler için geçerlidir.
En iyisi sanal makine. VMware Fusion Player Free veya Parallels Desktop öneririm. M1 için zaten dağıtımlar Apple sürücü çıkarmazsa olmaz yani. O zaman Intel'e de yapması gerekir. Bu dediklerim 2018 ve sonrası tüm Mac'ler için geçerlidir.
Hocam Dual Boot'a hiç gerek yok. Benim önerim VMware olacaktır. Parallels'e göre Linux dağıtım desteği daha iyi. Severseniz Dual-Boot yapabilirsiniz. VMware'in ücretsiz olması da ayrı bir güzellik. İsterseniz zaten Pro versiyonu internetten kod girip onu da süresiz orijinal bir şekilde kullanabilirsiniz.
Merhaba, macOS kullanıyorum. Linux özelleştirebildiği için ona geçmeyi istiyorum. Ama hiç bilgim yok bu konuda Ubuntu gibi farklı dağıtımları var sanırım.
Sorularım:
MacOS'tan Linux'a nasıl geçerim?
Geri MacOS'a dönebilir miyim?
Bir sıkıntı olur mu?
Artıları ya da eksileri nedir?
Mac işletim sistemini yeniden yüklemek için bilgisayarınızın yerleşik kurtarma sistemi olan macOS Kurtarma'yı kullanabilirsiniz. macOS'i yeniden yüklediğinizde kişisel verileriniz silinmez.