MacOS'ta After Effects RAM kullanımı nasıl?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda MacBook'a geçmeyi düşünüyorum yazılım ve hobi olarak da edit ve modelleme yapacağım. Apple silikon işlemci kullanıp bu uygulamalara sahip olan arkadaşlar hangi durumda? RAM kullanımınız ne kadar ve RAM swap durumu nedir? Benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. İnternette araştırdım fakat net içime sinen bir cevap bulamadım real Life testi olarak. Almayı düşündüğüm bilgisayar M2 Pro base model 16 GB RAM'e sahip.

Merhaba, kısa süre önce yaklaşık 2 saat uzunluğunda bir 4K videoyu Premier Pro üzerinde editledim ve render aldım. Cihazım m1 air 8GB modeli, ben RAM konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşündüm ama beklediğim kadar olmadı. RAM kullanımının ne kadar olduğunu bilmiyorum ama 16 GB RAM'e sahip M2 Pro sizin her işinizi görecektir.

Merhaba, kısa süre önce yaklaşık 2 saat uzunluğunda bir 4K videoyu Premiere Pro üzerinde editledim ve render aldım. Cihazım M1 Air 8 GB modeli, ben RAM konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşündüm ama beklediğim kadar olmadı. RAM kullanımının ne kadar olduğunu bilmiyorum ama 16 GB RAM'e sahip M.2 Pro sizin her işinizi görecektir.

Bu süreçte arkada Chrome vs kullandınız mı? RAM yerine belki işlemci veya depolama yükseltebilirim böyle bir durumda.

Bu süreçte arkada Chrome vs kullandınız mı? RAM yerine belki işlemci veya depolama yükseltebilirim böyle bir durumda.
Mac'te Adobe uygulamalarını kullanacaksan sana direkt tavsiyem minimum 16GB ram'in bulunsun derim. Sonradan upgrade yapamıyorsun ram'i MacBook'larda. After Effects'i açtığında içinden ram kullanımını ayarlayabiliyorsun. Ben de MacBook Pro M2 çiplisinin 512GB SSD 8GB versiyonu var. 8GB modelinde de küçük ve orta büyüklükteki projelerde sorun yaşamıyorum lâkin projenin boyutu git gide büyüyünce 8GB ram beni çileden çıkartıyor diyebilirim. Render bakımından bakarsak Intel ve AMD işlemcilerle kıyaslanamaz.
Edit: Ben de iMac 21.5 Inch (2019) Intel CPU'lu 32GB Ram'li AIO bilgisayar olduğu için MacBook'ta ben ram miktarını pek önemsemedim.

Son düzenleme:
Edit yaparken arkada tarayıcı açıktı ama render alırken hepsini kapattım. 16 GB RAM işinizi görecektir. Depolama alanında ise yükseltmeye çalıştığımızda fahiş fiyatlar istiyorlar. Ben harici bir SSD aldım ve onunla yoluma devam ediyorum.

Mac'te Adobe uygulamalarını kullanacaksan sana direkt tavsiyem minimum 16 GB RAM'in bulunsun derim. Sonradan upgrade yapamıyorsun RAM'i MacBook'larda. After Effects'i açtığında içinden RAM kullanımını ayarlayabiliyorsun. Ben de MacBook Pro M.2 çiplisinin 512 GB SSD 8 GB versiyonu var. 8 GB modelinde de küçük ve orta büyüklükteki projelerde sorun yaşamıyorum lâkin projenin boyutu gitgide büyüyünce 8 GB RAM beni çileden çıkartıyor diyebilirim. Render bakımından bakarsak Intel ve AMD işlemcilerle kıyaslanamaz.
Edit: Ben de iMac 21.5 ınch (2019) Intel CPU'lu 32 GB RAM'li AiO bilgisayar olduğu için MacBook'ta ben RAM miktarını pek önemsemedim.

Edit yaparken arkada tarayıcı açıktı ama render alırken hepsini kapattım. 16 GB RAM işinizi görecektir. Depolama alanında ise yükseltmeye çalıştığımızda fahiş fiyatlar istiyorlar. Ben harici bir SSD aldım ve onunla yoluma devam ediyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler. Daha çok yaptığım projelerde birden çok efekti üst üste atıyorum o yüzden böyle bir soru sormak istedim. SSD konusunda ise 14 inc M.2 Pro da SSD hızı yarı yarıya m1'e kıyasla o yüzden RAM yükseltmediğimde RAM swap gerektiğinde en azından M1 kadar hızlı olsun gibi düşündüm. Ama dediğiniz gibi arkada tarayıcı Discord ve 1 2 küçük uygulama ile edit uygulaması kullansam 16 GB swap RAM miktarı ile bana yeter gibi. Dediğiniz gibi umarım 14 inch M.2 Pro düz model ortalama düzey Blender, Unreal Engine ve orta-ağır After Effects projelerinde sorun yaratmaz. Render kısmı benim için pek önemli değil Preview alırken uygulama geçişlerinde kasma donma olmasın bana fazlasıyla yeterli. Bunlara ek olarak yazılım için kullanacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı