MacOS'te neden dosyalar Windows'a kıyasla daha az yer kaplıyor?

Değişir. Eğer mağaza uygulamaları yüklü ise çok çok yer kaplayabilir evet ama mağaza uygulamaları yüklü değilse ve hatta Microsoft Store ve ona bağlı ne varsa silinmiş ise işte o zaman macOS Windows ile aşık atamaz yer kaplama yoluyla.

Değişir. Eğer mağaza uygulamaları yüklü ise çok çok yer kaplayabilir evet ama mağaza uygulamaları yüklü değilse ve hatta Microsoft Store ve ona bağlı ne varsa silinmiş ise işte o zaman macOS Windows ile aşık atamaz yer kaplama yoluyla.

Dediğinizden hiçbir şey anlamadım.

Şu anda MacBook'umda bir sürü uygulama yüklü. Bir o kadar da resim, video var. Sadece 100 GB kullanmışım. Windows'ta eminim bu sayı çok daha fazla olurdu. Neden böyle? Dosya sistemleri farklı ama bu kadar fark ediyor mu?
Dosya sistemleri farklı evet ama farrk etmediğiniz alan kullanan çok şey var, Windows'un rezerve tuttuğu alanlar vesair.

Windows mağaza uygulamları çok yer kaplıyor. Mesela yeni çıkan video düzenleyicisi Chimp mi ne, AppData'da 50 GB'ye yakın alan tutuyor.

Eğer mağaza uygulamaları yerine normal uygulama kurarsanız çok az yer kaplar.

Yine de. Şu anki uygulamaların hiçbirini App Store'dan indirmedim neredeyse. Hepsi internetten. Çok az yer kaplıyor.

Yine de. Şu anki uygulamaların hiçbirini App Store'dan indirmedim neredeyse. Hepsi internetten. Çok az yer kaplıyor.
Tamam Windows'u da öyle indirin az yer kaplıyor. Bak şunları indirdim ben önceden.
Unity3D, Micorsoft Office, Adobe Photoshop, After Effects, Media Encounter, Premier Pro, Indesing, Lightroom, Blender3D, KdenLive, Krita.

60 GB bile tutmadı. Yanına bir de LoL kurdum. 80 GB oldu.

120 GB SSD yetti ve arttı.

Şu anda MacBook'umda bir sürü uygulama yüklü. Bir o kadar da resim, video var. Sadece 100 GB kullanmışım. Windows'ta eminim bu sayı çok daha fazla olurdu. Neden böyle? Dosya sistemleri farklı ama bu kadar fark ediyor mu?

Evet o cihazlar tamamen optimize şekilde üretiliyor.

Windows mağaza uygulamları çok yer kaplıyor. Mesela yeni çıkan video düzenleyicisi chimp mi ne, Appdata'da 50 GB'ye yakın alan tutuyor.

Eğer mağaza uygulamaları yerine normal uygulama kurarsanız çok az yer kaplar.

10 oyun kursak 500GB olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı