Öncelikle merhaba. Bu yazıda sizlere jitbit Macro'yu nasıl kullanabileceğinizi ve neler yapabileceğinizi anlatacağım. ( kullanım amacı sizin hayal gücünüze bağlıdır. Sadece verilen örneklerde geçerli değildir.) Öncelikle yazılımı orijinal sitesinden indirmemiz gerekiyor; Jitbit macro indirme...
www.technopat.net
Bu konuda geçen if image found komutunu kullanarak yapabilirsiniz.
Örnek bir görsel bırakayım;
Eki Görüntüle 2360172
Gelen uyarı benim adımı etiketlediğiniz yazı olduğunu varsayalım. Capture diyerek o uyarıyı programa öğretiyorum. Mavi ile daire içine alınmış yerede basarsanız direkt olarak capture edilen yani ekranda göründüğü zaman işleme geçecek o uyarının tam ortasına otomatik olarak imleci götürür (bu özellik eğer çıkan uyarıyı kapatmak istiyorsanız işinize yarar. Mesela çıkan uyarının kapatma butonunu capture ederseniz ve mavi ile gözüken yerin tikini aktif ederseniz ekran gözüktüğü gibi mouse imleci üstünde belirir ve ekstra bir sol tık komutu ekleyerek uyarıyı kapatabilirsiniz.)
**********************************************************************************
Örnek vererek devam ediyorum. Benim adımın etiketlendiği bu görseli gördüğünde tam olarak 3 şey yapmasını istiyorum var sayalım. Yapmasını istediğim şey ise adımın ekranda belirdiği gibi üstüne tıklayıp alıcı satıcı geçmişine basıp gutwhine adlı kullanıcının profiline bakması olsun.
Zaten adımı capture ettik ve mavi ile gözüken yerin tikini açtık. Daha sonrasında sizin anlamanız için söylüyorum ekranda çıkan uyarıların kordinatlarını bulmam lazım onu da "insert mouse command" komutu ile yapıyorum ve kordinatı buluyorum.
Alıcı satıcı geçmişi 766ya 485 kordinatlarındaymış bunu isterseniz yine find image komutu ile yapabilirsiniz ama yerleri belliyse bunu da kullanmak mümkün.
İkinci bir mouse Click komutu daha ekliyorum çünkü alıcıların yorumlarının gözüktüğü kısma gelebilmek için lazım.
Şimdi yorumların olduğu kısımdayız ben buradan gutwhine adlı kullanıcının profiline girmek istiyorum. İsmin yazdığı her ne kadar F5 atarsam atayım hep aynı yerde olacak ama yine de ben find image komutu ile yapacağım.
Tekrardan capture ile gutwhine ismini capture ettim ve mavi ile gözüken yeri aktifleştirdim. Şimdi bu yazdığımız komutların çalışıp çalışmadığına bakalım;
Anlamadığınız bir kısım olursa yazın müsait zamanda ekleme yaparım.