Macromedia.exe Virüsü

korkmazmi

Hectopat
Bilgisayarımda aşırı ısınma olmuştu ve ben de görev yöneticisinden işlemler sekmesine girdim ve macromedia.exe diyi bir program %50 gpu kullanıyor bunun biraz araştırdım ve virüs olduğunu öğrendim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz ? Bu virüsü nasıl kaldırıcam?

Malwarebytes : Free anti-malware download dan AntiMalware yazılımını indirip, dikkatli bir şekilde kuralım kurulum sonuna doğru deneme sürümünü aktif et seçeneğinde tik işareti bulunur. O tiki kaldırın , deneme sürümü aktif olmasın. Yazılımı güncelleyin. Derin Tarama yapın C: D: ne varsa seçin. Tarama sonrasında bulunan zararlıları seçimi kaldırını seçerek silin. Tarama sonrası oluşan logu buraya ekleyin.

Ardından
http://sourceforge.net/projects/hjt/ uradan Hijacthisi indirip yönetici olarak çalıştırın.

En üstteki Do a system scan and save logfile 'ı seçip Hijackthis raporunu buraya upload edin.

322120.jpg

Gerçekten çok teşekkür ederim. Bir şey daha sorucam. Ben bu taramayı yapmam ne kadar sürer çünkü bilgisayar şu anda yanıyor bir şey olmasından korkuyorum.

MalwareBytes işlemi harddiskin boyut ve sistemin hızına bağlı olarak tarama süresi değişebilir. Ama derin tarama uzun sürer. Öncelikle dediğim şekilde MalwareBytesi kurun ve güncelleyin.Sonrasında İsterseniz PC nizi kapatıp bir süre soğumasını bekleyin. Ardından F8 e basarak PC yi Güvenli modda açın ve malwarebytesi güvenli modda taratın.Hem temizleme işlemi daha etkili olur hem zararlı aktif olmaz ve aşırı ısınma olmaz.

Sonra bilgisayarı normal olarak açın Hijackthisi uygulayın. o zaten 1 dk sürmez.

2 sininde loglarını buraya ekleyin.

Bu işlemlerin hiçbirine gerek yok. Kaspersky IS kurup güncelleyip fullscan iş tamamdır.

Neden gerek yoktur ? İş tamamdır derken ''Macromedia.exe virüsü'' nü bularak silecek midir ? Bilgilerinizden yararlanmak isteriz.

Her sorunun çözümünde Kaspersky önermenizi de anlamak zor. En basitinden sistem geri yükleme noktaları silinmektedir. O noktalara ihtiyaç olduğunda ne olacak?. Eğer sitenin log yöntemi uygulamalarına karşı bir politikası yoksa konu sahibi loglarını göndermelidir. Bir zararı yoktur.

Neden gerek yoktur ? İş tamamdır derken ''Macromedia.exe virüsü'' nü bularak silecek midir ? Bilgilerinizden yararlanmak isteriz.

Her sorunun çözümünde Kaspersky önermenizi de anlamak zor. En basitinden sistem geri yükleme noktaları silinmektedir. O noktalara ihtiyaç olduğunda ne olacak?. Eğer sitenin log yöntemi uygulamalarına karşı bir politikası yoksa konu sahibi loglarını göndermelidir. Bir zararı yoktur.
Kaspersky En kaliteli antivirüs olduğu için bulmayacağından şüphem yok ve testlerini uyguladığım için Tavsiyemdir.
Sistem geri yükleme noktalarını kim siliyor ? O noktalara gerek duymadım hiç! Hangi sitenin ? Log göndermek zarar değil yanlız logları tarar iken silme işlevi sağlayan antimalware yazılımları virüsün yapısına zarar verdiğinden ilk olarak antivirüs kullanılıp çözüm sağlanmaz ise 2. plana başvurulmalı.

Konu sahibi arkadaştan özür dileyerek devam ediyorum.

Kaspersky En kaliteli antivirüs olduğu için bulmayacağından şüphem yok ve testlerini uyguladığım için Tavsiyemdir.

Kalite bir kavramdır. Kişiye,kurumlara ve hangi noktadan baktığınıza göre değişir. Kaspersky yazılımına özel bir ilgiyi anlarım ama her sorunu çözer gibi bir yaklaşımla bir çok soruna önermeniz dikkatimi çekti. Ve bunun doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum.Dünyadaki uygulamalar böyle.

Sistem geri yükleme noktalarını kim siliyor ? O noktalara gerek duymadım hiç! Hangi sitenin ?

Silme ayarlı her antivirüs sistem geri yükleme noktalarını siler. Eğer o noktalarda virüs varsa onları da silebiliyorsa siler. O noktalara gerek duymamanızı da anlıyorum. Bunlar zaten ayrıntılardır. Yazdıklarım işletim sistemleri için. Site ile ilgili değil.

Log göndermek zarar değil yanlız logları tarar iken silme işlevi sağlayan antimalware yazılımları virüsün yapısına zarar verdiğinden ilk olarak antivirüs kullanılıp çözüm sağlanmaz ise 2. plana başvurulmalı.

Bütün dünyanın uygulamalarında, virüse ait belirli bilgiler özel yöntemlerle silinir, sistem dosyalarına bulaşmışsa temiz dosya ile yenilenir. Kısaca etkili darbe vurulur, en sonunda da antivirüs programı kullanılır. Eğer antivirüs en başta kullanılmışsa da silme işlemini yapmazlar. Her yazdığım bilgi için dünyadan örnekler verebilirim. Amacım sizi eleştirmek değil,doğru bilgi ve uygulamayı söylemektir. 2.plandan kastınızı anlamadım.

Not: Ben bir cümleye büyük harfle başlamadığım için ceza almıştım. Sizde de yazım hataları var. Size de ceza verecekler mi acaba?

Boztepe Bilginiz eksik ve ne yazdığınız ile ilgili haberiniz yok. İlk planda Antivirüs kullanılır, Antivirüsler sonra kullanılır söylemenizden zaten bilginizin yetersiz olduğu belli. Doğru bilgiyi vermek diyorsun ama doğru olan bir sözün yok yazında muhatabım olabilecek seviyede değilsin o yüzden normal karşılıyorum. Sistem geri yükleme noktalarını silen bi antivirüs yok nereden çıkardığınızı da bilmiyorum Geri yükleme noktasında virüs var ise tabi ki silecek neden silmesin ?
Ayrıca ceza sistemine kafanızı takmanız her an ceza yiyebileceğiniz anlamına geliyor forumda örneklerini görebilirsin. Ceza sistemi ile uğraşacağınıza bilgilerinizi yeniliyerek başlayabilirsiniz.

Boztepe Bilginiz eksik ve ne yazdığınız ile ilgili haberiniz yok.
Antivirüsler sonra kullanılır söylemenizden zaten bilginizin yetersiz olduğu belli.
Doğru bilgiyi vermek diyorsun ama doğru olan bir sözün yok
yazında muhatabım olabilecek seviyede değilsin
Geri yükleme noktasında virüs var ise tabi ki silecek neden silmesin ?
Şu yazdıklarımızı okuyan ve bu yazılanların ne anlama geldiğini kavrayabilecek bir kişi zaten olayı hemen anlar. Esasında beni iyi anlıyorsunuz. Yazdıklarınız,konuya ve bana tepeden bakış açınız esasında bir eziklikten kaynaklanıyor.Size çok görmüyorum. Yanıltmadınız ve seviyenize inmemi beklemeyin.

Yazdıklarımı iyi okuyun. Size her yazdığım teknik bilgi için dünyadan örnekler verebileceğimi yazmama rağmen hadi verin örneklerinizi diyemediniz. Hiç ilgilenmediğiniz gibi işi saptırmaya tepeden bakarak işi sulandırıyor,seviyeyi düşürüyor ve küçümsüyorsunuz. Çünkü bilgiden korkuyorsunuz. Bilgiye açık değilsiniz.

Ayrıca ceza sistemine kafanızı takmanız her an ceza yiyebileceğiniz anlamına geliyor forumda örneklerini görebilirsin.
Ayıp ayıp. Delikanlılık denen bir şey var. Aklınız sıra ceza şantajı yapıyorsunuz. Kendini bilenler için haksız yere yenilen cezalar, ceza değil onurdur. Siz daha çocuksunuz.

Olgun insanlar kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına da yapmazlar. Bir harf için ceza ye. Ama kendinize kurallar hiçmi hiç çalışmasın. Dön bir de şantaj yap. Sıkıştın mı da konu kapat. Konu kapatılınca sorun çözülecek m,çözmüş mü olacaksın ? Veya ben ceza yediğimde veya banlandığımda vicdanlardaki yara ne olacak gidecek mi ? Akıllı insanlar problemi çözerler. Kendileri problemin bir parçası olmazlar. Başka bir konuda da sağduyulu bir yöneticinin olduğuna inandığımı yazmıştım. Ama yanılmışım o konu kapatıldı.

Ceza sistemi ile uğraşacağınıza bilgilerinizi yeniliyerek başlayabilirsiniz.

Birşeye sistem diyebilmek için mantığı olmalıdır. Kendiniz yaptığında hiç bir ceza yok,özür yok. Ama üyeler yaptığında anında ceza var. Hatta şantaj var. Ceza sistemiymiş.

Virüs temizliğinin, rescue CD ve imzamdaki kasperky ile full tarat iş tamam demekten ibaret olduğunu sanan kişiye bakın siz. Kaldırın başınızı da dünyada virüs temizliğinin nasıl olduğunu önce bir öğrenin isterseniz.

Buradan diğer üyelerden de bir ricam var. Olup bitene lütfen dikkat edin. Adaletsizliğe, çifte standarda ve bilginin gelişiminin önündeki engel zihniyete pirim vermeyin.

Kalın sağlıcakla.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı