Maddi durumdan dolayı açık liseye geçilir mi?

emrevlk

Yoctopat
Daha fazla  
İyi akşamlar dostlar, lise 3. sınıf öğrencisiyim şubatta 18 yaşına gireceğim, ailemin maddi durumu iyi değil kirada kalıyoruz babamın maaşının yarısı kiraya gidiyor ve 3 çocuğa bakmakta çok zorlanıyor. Geçenlerde okuldan 1200 TL istenmişti TYT denemeleri olacaktık babama soramadım maddi durumunu bildiğimden ve parayı vermediğim için denemeye girmedim sadece bu değil çok fazla olay yaşadım öz güvenimi de düşürüyor bu durum uzun zamandır dışarı çıkamıyorum arkadaşlarımla. Belediyenin fitness salonuna gitmiştim 6 aylığına onda da yeterli protein alamadığımdan gelişim göremedim ve bırakmak zorunda kaldım. Bu sıralar açığa geçip bir işte çalışıp üniversiteye hazırlanmayı istiyorum aile ekonomisine katkıda bulunmak için, sizce açık liseye geçersem hem iş hem okul aynı anda gider mi? Açık liseye geçebiliyorum mazeretim var. Biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın teşekkürler yanıtlar için.

Maddi durum yetersizliği açık liseye geçebilmek için yeterli mazeret değil maalesef. Açık liseye geçmek isterseniz, bir sene sınıfta kalıp sonraki sene açık liseye geçebilirsiniz. Dilerseniz buradaki şartlara da bakabilirsiniz. Attığım kaynakta sağladığınız bir şart varsa o şekilde de açık liseye geçilebilir.

Hocam yanlış anlattım başlık değişmiş sanırım, ben 9. Sınıfta devamsızlıktan kalmıştım açığa geçebiliyorum demek istediğim açığa geçip bir yandan işte çalışıp bir yandan üniversiteye çalışabilir miyim yoksa okula devam mı edeyim olacaktı.

@emrevlk, aynı anda yürütebileceğinizi düşünüyorsanız olur, neden olmasın? Size bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı