Madrid tek başına seyahat için öneriler

TheMetehan

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Bugün İspanya vizemi almış bulunuyorum. Bu cumartesiden bu çarşambaya kadar Madrid'e gidiyorum. Arkadaşımla beraber seyahat edecektim ancak üzücü bir sebepten ötürü arkadaşım gelemeyecek. Dolayısıyla tek başıma seyahat ediyorum.

Gündüz gezilecek, akşamları eğlenilecek yerler önerebilir misiniz? Henüz otel ayarlamadım, otel tavsiyesi olan var mıdır? Tavsiye verebilecek var mıdır?

Şuraya da bir uğrayın :
1700675208486.png

Şehir merkezinde Hostal Main Street diye otel - pansiyon karışımı bir yerde kaldım son gidişimde. Yeri şehrin tam merkezinde, çoğu yere yürüyerek ulaşım yapman mümkün. Mekanlara, müzelere ve parklara yakın eğer fiyatı sana makul gelirse tercih edebilirsin. Yürüyerek ya da taksiyle ulaşım sağladığım için toplu taşıma konusunda bir şey diyemem ama otel metro durağına da yakın. Kahvaltı ve akşam yemeği yok ama zaten yürüme mesafesinde yeme içme işini yapabileceğin bir sürü yere denk geliyorsun.

Müze gezmeyi seviyorsan sanat müzesi olarak Prado, arkeoloji müzesi olarak da National Archaeological Museum iyi.

Yine klasik olacak ama El Retiro Parkı da uğrayabileceğin yerlerden biri. Ben otelden yürüyerek gidip arkeoloji müzesini gezdikten sonra parkta biraz dinlenip sonrasında Prado müzesine geçtim. Yol üstünden yiyecek içecek bir şeyler alıp onları atıştırırken yeşil alanda dinlenmek için uğramak iyi oluyor. Bu tür parklardaki Segway turlarından uzak durmakta fayda var, bence gereksiz. 1 saatlik Segway parasıyla ortalama bir yerde iyi bir yemek yersin.

Plaza Mayor gibi turistik yerlerdeki restoranları çok sevmedim, tavsiye etmem. Zaten şehirde yürürken rastgele girip beğendiğim çok kafe ve restoran oldu, sen de varsa internetten yorumlara bakarak bir yere girersin.

Alışveriş yapmak için Puerta del Sol meydanına ve çevresindeki sokaklara bakabilirsin. Dediğim otele de yürüyerek 5 dakika mesafede.

Gece mekanları için önerebileceğim pek yer yok, retro müzikleri seviyorsan Sunset 80s ve blues seviyorsan La Coquette'e gidebilirsin. Partileyecek mekanlarla ilgili hiç bilgim yok.

Ben gitmedim ama meraklıysan fotoğraf için stadyumlara da gidebilirsin tabii. Kendi deneyimleyeceğin başka şeyler de keşfedersin oradayken.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Bugün İspanya vizemi almış bulunuyorum. Bu cumartesiden bu çarşambaya kadar Madrid'e gidiyorum. Arkadaşımla beraber seyahat edecektim ancak üzücü bir sebepten ötürü arkadaşım gelemeyecek. Dolayısıyla tek başıma seyahat ediyorum.

Gündüz gezilecek, akşamları eğlenilecek yerler önerebilir misiniz? Henüz otel ayarlamadım, otel tavsiyesi olan var mıdır? Tavsiye verebilecek var mıdır?
Hocam arkadaşınız olabilirim isterseniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı