Mafia 3 alınır mı?

NessGhest

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
GEFORCE 840M
İşlemci
İ5-4210u
Mafia 3 gerçekten alınır mı? 1.5 yıl önce 1 ile 2'yi oynadım bitirdim, tadı hala damağımda. 3'te de aynısı olur mu diye merak ettim.(ayrıca vito ile Joe'ya ne olduğunun sonunu görmek istiyorum.)

@arasyuksel

Son düzenleme:
Mafia 3 gerçekten alınır mı? 1.5 yıl önce 1 ile 2'yi oynadım bitirdim, tadı hala damağımda. 3'te de aynısı olur mu diye merak ettim.

@arasyuksel

Bu oyunu acayip gömüyorlar ama ben inanılmaz zevk almıştım oynarken :D. Kendini tekrar ettiği ve dünyasının boş olduğu tabii ki doğru ama hikayesiyle muazzam bir oyun. Uygun fiyatlı alındığı taktirde gayet oynanır. Sistem gereksinimlerini tekrar bir kontrol edin ama zamanınında optimizasyon sorunları çok vardı.

Geçenlerde Amazon Prime galiba 2 ve 3'ün yenilenmiş halini vermişti oradan almıştım. 2'yi önceden oynamıştım ancak 3'ü oynamadım. Forumda da çoğu kişi yerden yere vuruyor nedense. O yüzden bende de ufak bir önyargı yok diyemem.

Geçenlerde Amazon Prime galiba 2 ve 3'ün yenilenmiş halini vermişti oradan almıştım. 2'yi önceden oynamıştım ancak 3'ü oynamadım. Forumda da çoğu kişi yerden yere vuruyor nedense. O yüzden bende de ufak bir önyargı yok diyemem.

Vurulacak bir oyun zaten, sadece biraz abartılıyor. Hikayesi olmasa çöpten farksız.

Mafia 3 gerçekten alınır mı? 1.5 yıl önce 1 ile 2'yi oynadım bitirdim, tadı hala damağımda. 3'te de aynısı olur mu diye merak ettim.

@arasyuksel

Şöyle ki, yani almaya değmez bana kalırsa. Aslında oynamaya da değecek bir oyun değil, ben yine de bitirmiştim 2 sene önce. Atmosferi beğenip 60'ların harika müziklerine bayılsam da, ana hikaye ve hikaye anlatımını beğensem de, aynı şekilde oynanışını da epey iyi bulsam da bir oyundaki en önemli şey olan "İyi bölüm dizaynı"'na sahip değil.

Oyun başlangıcından çok kısa bir süre sonra şu bölge ele geçirme görevleri başlıyor. Ve bunların neredeyse tamamı çok az hikaye anlatan, birbirini tekrar eden ve "şuraya git şu bölgeye hasar ver, sonra şuraya git şu adamı öldür" ilerleyişine sahip olan bölümler. Ve en kötüsü, bunlar 15-20 saatlik oynanışın %80'ini kaplıyor.

Kalan %20'lik kısım da başlangıç, ve arada bir dağıtılmış olan görevler. Fena olmayanları var, ama dediğim gibi sırf onlar için diğer onca işkenceye değmiyor.

Başlangıçta bahsettiğim olumlu yönlere gelirsek, dediğim gibi hikaye ve hikaye sunumu güzel. Bir belgesel tadında anlatılması ilginç ve keyifli. Hikayenin kendisi ise ortalama, karakterler ise bazıları iyi bazıları sıkıcı; yani ortalama diyebiliriz.

Oynanışı bence 2016 için epey iyi. Aynı yıl WD2'nin de çıktığını sayarsak yani, hem araba sürme hem çatışma mekaniklerinde daha üstün Mafia 3. araba sürme mekanikleri 2. oyuna göre daha zayıf ama çıktığı dönemin diğer oyunlarından daha üstün, silah kullanımı ve vuruş hissiyatı ise bence güzel.

Kısaca; oyun kötü. Kendini aşırı tekrar ediyor ve çok kısa sürede sıkıcı bir hal alıyor. Artıları var ama eksilerinin yanında devede kulak kalıyor. Kendini tekrar etmesi sorun değilse bir umut bakılabilir, ama vaktini çok daha iyi oyunlara harcamanı tavsiye ederim.

Açık dünya GTA benzeri bir ton oyun var, Sleeping Dogs basit bir örnek mesela, ve Mafia özlemini gidermen için onlara bakman kesinlikle daha iyi olacaktır.

Şöyle ki, yani almaya değmez bana kalırsa. Aslında oynamaya da değecek bir oyun değil, ben yine de bitirmiştim 2 sene önce. Atmosferi beğenip 60'ların harika müziklerine bayılsam da, ana hikaye ve hikaye anlatımını beğensem de, aynı şekilde oynanışını da epey iyi bulsam da bir oyundaki en önemli şey olan "iyi bölüm dizaynı"'na sahip değil.

Oyun başlangıcından çok kısa bir süre sonra şu bölge ele geçirme görevleri başlıyor. Ve bunların neredeyse tamamı çok az hikaye anlatan, birbirini tekrar eden ve "şuraya git şu bölgeye hasar ver, sonra şuraya git şu adamı öldür" ilerleyişine sahip olan bölümler. Ve en kötüsü, bunlar 15-20 saatlik oynanışın %80'ini kaplıyor.

Kalan %20'lik kısım da başlangıç, ve arada bir dağıtılmış olan görevler. Fena olmayanları var, ama dediğim gibi sırf onlar için diğer onca işkenceye değmiyor.

Başlangıçta bahsettiğim olumlu yönlere gelirsek, dediğim gibi hikaye ve hikaye sunumu güzel. Bir belgesel tadında anlatılması ilginç ve keyifli. Hikayenin kendisi ise ortalama, karakterler ise bazıları iyi bazıları sıkıcı; yani ortalama diyebiliriz.

Oynanışı bence 2016 için epey iyi. Aynı yıl WD2'nin de çıktığını sayarsak yani, hem araba sürme hem çatışma mekaniklerinde daha üstün Mafia 3. araba sürme mekanikleri 2. oyuna göre daha zayıf ama çıktığı dönemin diğer oyunlarından daha üstün, silah kullanımı ve vuruş hissiyatı ise bence güzel.

Kısaca; oyun kötü. Kendini aşırı tekrar ediyor ve çok kısa sürede sıkıcı bir hal alıyor. Artıları var ama eksilerinin yanında devede kulak kalıyor. Kendini tekrar etmesi sorun değilse bir umut bakılabilir, ama vaktini çok daha iyi oyunlara harcamanı tavsiye ederim.

Açık dünya GTA benzeri bir ton oyun var, Sleeping Dogs basit bir örnek mesela, ve Mafia özlemini gidermen için onlara bakman kesinlikle daha iyi olacaktır.

Cevap veren herkese ve aras hocamıza teşekkür ederim. En açıklayıcı yorumlardan biri olmuş, oyunu Sleeping Dogs'tan sonra bir şans vereceğim.(zaten sistemim rahat kaldırmıyormuş, uğraşmaya gerek yok)

Mafia 3'ü oynadım ve Mafia 3'ü 6 sene bekleyen tayfadanım. Oyun, beni gerçekten hayal kırıklığına uğratmıştı. Beklentiniz olmadan bir göz atın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı