Mafia serisi klasik mi yoksa Definitive Edition olarak mı oynanmalı?

Horizon_20

Decapat
Mafia serisini oynayacağım; klasik olanlarını mı yoksa Definitive Edition olanları mı oynamalıyım, farklar neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mafia serisini oynayacağım; klasik olanlarını mı yoksa Definitive Edition olanları mı oynamalıyım, farklar neler?
Mafia 1 klasik ile DE versiyonunun farkını söylemeye pek gerek yok. 2 versiyonuda oynamanızı tavsiye ederim ama eski oyunlara katlanamıyorsanız klasik versiyonu es geçin.

Mafia 2 ve 3 için ise farkları sadece görüntü, grafiksel ve animasyon olarak geliştirmeler. DE versiyonları oynayın. Oyun anlamında ilk oyun gibi yeniden yapım bir durum yok, tıpa tıp aynılar.

Mafia 1 klasik ile DE versiyonunun farkını söylemeye pek gerek yok. 2 versiyonuda oynamanızı tavsiye ederim ama eski oyunlara katlanamıyorsanız klasik versiyonu es geçin.

Mafia 2 ve 3 için ise farkları sadece görüntü, grafiksel ve animasyon olarak geliştirmeler. DE versiyonları oynayın. Oyun anlamında ilk oyun gibi yeniden yapım bir durum yok, tıpa tıp aynılar.
Çok farkı var, sahneler aşırı değişmiş. Örnek verirsem spoiler'a girecek fakat ilk bölümdeki sahneyi bir Def edition ve klasik sürümüyle karşılaştırın. Bölümün bir kısmını hangar değiştirmiş. Aynı şekilde son bölümdeki sahnede değişmiş böyle değişmiş olan çok sahne var. Benim tavsiyem arkadaş eski oyunların fiziklerini seviyor ise Mafia 1'in klasik halini oynasın yoksa Def'de hafiften değiştirilmiş bölüm, senaryo ile karşı karşıya kalacak.

Çok farkı var, sahneler aşırı değişmiş. Örnek verirsem spoiler'a girecek fakat ilk bölümdeki sahneyi bir Def edition ve klasik sürümüyle karşılaştırın. Bölümün bir kısmını hangar değiştirmiş. Aynı şekilde son bölümdeki sahnede değişmiş böyle değişmiş olan çok sahne var. Benim tavsiyem arkadaş eski oyunların fiziklerini seviyor ise Mafia 1'in klasik halini oynasın yoksa Def'de hafiften değiştirilmiş bölüm, senaryo ile karşı karşıya kalacak.
O sebebten ötürü 2 versiyonuda oynamasını tavsiye ettim. Hikaye olarak aynı olsa bile Tommy Angelo karakterinin kişiliği komple farklı iki oyunda da.
Hakkımızda bilgi satan kadına yaklışımı bile 2 oyunda dağlar kadar fark var, oyunun sonundaki "Yes" diyişi bile çok farklı duygular veriyor.

Farkı söylemeyi gerek duymadım çünkü bir insan kör değilse zaten anlar asıl farkı.

Mafia 1 i klasik oynama bu saatte çünkü o tadı alamayabilirsin grafikleri oldukça eski. Mafia 1 DE oyna ondan sonra 2 ve 3 ü normal de oynayabilirsin.

Mafia 1 orjinal ile Definitive Edition arasında senaryo olarak bazı noktalarda farklılıklar var ancak D.E bence daha oturaklı ve mantıklı senaryoyu bağlama konusunda

Kanka classic Mafia 1 oynadım bilgisayarı yumrukladım sen düşün. Ama Mafia 2 classicde gayet zevk aldım hatta en sevdiğim oyunlar arasında ilk 3 de. Bana soracak olursak definetive oyna rahatına bak.

Hazır Prime Gaming'te ücretsizken bir Prime hesabı açın, Mafia Definitive Edition'ı GOG.com hesabınıza ekleyin ve onu oynayın hocam. İlk oyunun 2002 versiyonunun grafikleri sorun değil ama o oynanışı yok mu, çatışmalar, araç kontrolleri falan... İyi ki o oyunu çılgıncasına bir hevesle oynamışım 2019'da. Öyle zordu ki oyun... Herhalde benim ilk Souls-like deneyimim Mafia: The City of Lost Heaven'dır (2002). Definitive Edition'ı oynuyorum şu aralar ve emin olun çok çok daha kolay.

Mafia 2'yiyse Definitive Edition olarak bulursunuz mağazalarda ama yine de klasik oyun veriliyordu. Grafikler ve tüm DLC'lerin tek bir oyunda toplanması dışında ben çok bir fark göremedim, o nedenle 8-9 gb'lık klasik oyunu oynuyor, o 40 gb'lık definitive edition'dan uzak duruyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı