MAG B650 Tomahawk vs. PRO X870-P WIFI

İbrain

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming Nvidia GeForce GTX 1650 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Stok Soğutucu
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: MSI Mag Forge 320R Airflow
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Tune 500BT
Ses ve Görüntü: Logitech C310 HD
Meslek
Öğrenci
Anakart işlemci RAM yenilemesi yapıyorum, işlemci 7600 aldım. Anakart b650 tomahawk düşünüyordum 9300 vade farkıyla 10k küsür olacaktı. Gaming gecesinde X870-P modelini gördüm o da vade farkıyla 11600 yapıyor. Karşılaştırmaya baktığımda özellikle 2 yıl daha yeni olması cezbetti. Bunun dışında da RAM frekans desteğinde ufak bir fark var ve birkaç avantaj da. Bunun dışında da modeli çok araştırmadım kronik sorunu var mıdır vb. Sonuç olarak alınır mı iyi anakart mıdır yoksa şiddetle tavsiye ettiğiniz başka bir şey var mıdır? Aldım bu arada duruma göre iade edeceğim.

Anakart işlemci RAM yenilemesi yapıyorum, işlemci 7600 aldım. Anakart B650 Tomahawk düşünüyordum 9300 vade farkıyla 10k küsur olacaktı. Gaming gecesinde X870-P modelini gördüm o da vade farkıyla 11600 yapıyor. Karşılaştırmaya baktığımda özellikle 2 yıl daha yeni olması cezbetti. Bunun dışında da RAM frekans desteğinde ufak bir fark var ve birkaç avantaj da. Bunun dışında da modeli çok araştırmadım kronik sorunu var mıdır vb. sonuç olarak alınır mı? İyi anakart mıdır yoksa şiddetle tavsiye ettiğiniz başka bir şey var mıdır? Aldım bu arada duruma göre iade edeceğim.

Maksimum bütçe nedir bütçe çıkarsa şahsen X870 Aorus Elite tercih ederim.

Maksimum bütçe nedir bütçe çıkarsa şahsen X870 Aorus Elite tercih ederim.
Hocam çok pahalıymış çıka çıka buraya geldim zaten. Öğrenmek istediğim en önemli şey anakartın genel bir sorunu var mıdır? Hatta bunu alma, düş bunu al diyeceğiniz varsa 3k lira farka falan öyle öneri de alırım ama bu kart içime sindi gibi. Hem ileride RAM değişimi de yapabilirim soğutması da bayağı iyiymiş sanırım.

Hocam çok pahalıymış çıka çıka buraya geldim zaten. Öğrenmek istediğim en önemli şey anakartın genel bir sorunu var mıdır? Hatta bunu alma, düş bunu al diyeceğiniz varsa 3K lira farka falan öyle öneri de alırım ama bu kart içime sindi gibi. Hem ileride RAM değişimi de yapabilirim soğutması da bayağı iyiymiş sanırım.

Hocam yazacak yer burası değil çeşitli kişiler testleri yapıyor YouTube'dan veya inceleme sitelerinden ürün incelemesi ve karşılaştırmasını bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı