Çözüldü MAG B650 Tomahawk Wi-Fi anakartlı sistem geç açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CxALy

Megapat
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
61
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
BIOS ayarlarını resetlediğimde açılış süresi 20 saniye altına iniyor. BIOS ayarlarını tekrardan yapıyorum Curve Optimizer, TDP ve EXPO açıyorum süre tekrardan 40 saniye üzerine çıkıyor. Sorun nerede acaba? Eskiden böyle bir sorun olmuyordu. Anakart BIOS güncel format atıldı.
7600X.
MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
6900XT.
Corsair 800W Power.
16x2 CL36 6000 MHz RAM.
Samsung 850 EVO SSD.
 
Çözüm
Aynı anakart bende de var. BIOS'tan OC ayarlarına girip Memory Context Restore > Enabled yapıp dener misin?
Aynı anakart bende de var. BIOS'tan OC ayarlarına girip Memory context restore > enabled yapıp dener misin?

Teşekkürler 15 saniye oldu açılış süresi. Yalnız merak ettiğim şey daha önceden hiç yapmadığım bir ayar yüzünden 20 saniye altında olan açılış süresi neden kendiliğinden bu ayarı aktif etme gereksinimi duydu?
 
EXPO açınca "memory training" dediğimiz süre biraz uzuyor. O yüzden memory context restore açıyoruz ve bir önceki memory trainingleri tekrar kullanabiliyoruz. Aksi halde sürekli train yapıp duruyor bu yüzden süre uzuyor.
 
Peki expo yu açınca mavi ekran almaya başlıyorum memory managament hatası bunun sebebi nedir bir bilgin var mı? Yeni konuda açtım ama pek birşey elde edemedim. Memory Training veya context restore gibi konular buldum bu sorunun sebebi nedir ram anakart işlemci hangisi ise iade etmek istiyorum
 
Biraz geç dönüş yapıyorum, gözümden kaçmış. Ama cevap verseymişim bile pek bir anlamı yokmuş çünkü ucu açık bir konu bu, çözümü net değil. Çünkü DDR5 teknolojisi o dönemlerde stabilite kanadında biraz problemliydi. O dönemlerdeki problemlerin özel çözümleri vardı, uğraşmak isteyenler çözebiliyordu ancak.

Şu sıralar çok daha iyi. Her anakart, her RAM, her işlemci birbiriyle %100 uyumlu ve stabil çalışamıyor maalesef. Anakart üreticilerinin destek sayfasında her anakarta özel uyumlu donanım listeleri yayınlanıyor fakat bunlar da çok sınırlı. Bu listeleri kontrol edip mümkün olduğunca uyumlu donanım almak lazım.

Her neyse, zaten aşağıdaki konuda da çözüme ulaşmışsınız sanırım, sevindim.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…