MAG CoreLiquid 240R V2 ile sistem ılk açılırken 60 derece olması normal mi?

CenQQ

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Rog Strix B550M-F Wifi

Ekran kartı: Asus Tuf Gaming RTX 3060 V2 12GB OC
İşlemci: Ryzen 7 5700X
Sıvı Soğutma: Msi Mag Coreliquid 240R V2
Ram: Kingstone Fury Best Argb CL18 3600MHz 16x2
SSD: Kingstone Fury Renegade 7.300/7.000MB/s1
KASA: Nzxt H5 Elite
PSU: Gametech 750W 80+ Gold
Merhaba arkadaşlar, kendime yeni sistem topladım ve topladığım sistemde sıvı soğutma tercih ettim soğutucu olarak. Sıvı soğutucu olarak MSI MAG CoreLiquid 240R V2 modelini kullanıyorum. Kasam NZXT, NZXT cam uygulamasını kullanıyorum ve bugün bilgisayarı açarken dikkat ettiğimde bilgisayar ilk açıldığında 60 dereceyi görüp 10 ila 15 saniye ile yavaş yavaş düşerek 40-45 derece arasında boşta çalışmaya başlıyor. İlk kurulum esnasında içinden çıkan termal macunu kullandım lakin pek de kalite bir macuna benzemiyordu açıkçası.

Açıkçası ben bu üçünden şüphe ediyorum:

Termal macunu doğru yaymama veyahut gereğinden fazlasıyla ince bırakmak.

Kalitesiz macun.

Arızalı sıvı soğutma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, kendime yeni sistem topladım ve topladığım sistemde sıvı soğutma tercih ettim soğutucu olarak. Sıvı soğutucu olarak MSI MAG CoreLiquid 240R V2 modelini kullanıyorum. Kasam NZXT, NZXT cam uygulamasını kullanıyorum ve bugün bilgisayarı açarken dikkat ettiğimde bilgisayar ilk açıldığında 60 dereceyi görüp 10 ila 15 saniye ile yavaş yavaş düşerek 40-45 derece arasında boşta çalışmaya başlıyor. İlk kurulum esnasında içinden çıkan termal macunu kullandım lakin pek de kalite bir macuna benzemiyordu açıkçası.

Açıkçası ben bu üçünden şüphe ediyorum:

Termal macunu doğru yaymama veyahut gereğinden fazlasıyla ince bırakmak.

Kalitesiz macun.

Arızalı sıvı soğutma.

İşlemci nedir aynı sıvı soğutma ve aynı macun kullandım bende yeni aldım başlangıçta o sıcaklık normal değil.
Acaba pin bağlantıları veya radyatör bağlantısını hatalı.

İşlemci nedir aynı sıvı soğutma ve aynı macun kullandım bende yeni aldım başlangıçta o sıcaklık normal değil.
İşlemci olarak Ryzen 7 5700x kullanıyorum. Radyatörün kablosunu aio pump'a taktım.

Pinden kastığın nedir tam olarak açıklar mısın. Fan da bulunan pin mi yoksa işlemcide bulunan pin mi?

İşlemci olarak Ryzen 7 5700X kullanıyorum. Radyatörün kablosunu AiO Pump'a taktım.

Pinden kastığın nedir tam olarak açıklar mısın? Fan da bulunan pin mi yoksa işlemcide bulunan pin mi?

Fanlardan gelen CPU fan girişine radyatorden gelen pump girişine takilacak. Bir de BIOS'tan fan ayari yapın Smart fan mode açın.

Fanlardan gelen CPU fan girişine radyatorden gelen pump girişine takilacak. Bir de BIOS'tan fan ayari yapın Smart fan mode açın.
Fan bağlantılarım zaten o şekilde. Smart Fan modunu bulamadım bir türlü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı