Magisk'e ne oldu?

Atheris

Femtopat
Magisk'i kullanmayalı 1 yıl oluyor. En son yanlış hatırlamıyorsam kullandığım sürüm 23.0 bir şeylerdi. Benim kullandığım sürümde Safetynet'i kontrol etmeme olanak tanıyan bir araç vardı bulamıyorum. Aynı zamanda çevrim içi depolar da 24.3 sürümüyle kaldırılmış gibi gözüküyor. Sebebi tam olarak ne? Sanki bu haliyle çok boşmuş gibi geliyor. Hiç Türkçe kaynakta bulamadım bu güncellemeyle tam olarak neler oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Magisk yapımcısı aynı zamanda google çalışanı olunca bunu biraz çıkar çatışması olarak gördü galiba ondan bazı şeyleri kaldırdı. Kendi açıklaması şöyle yapımcının link.

Magisk yapımcısı aynı zamanda google çalışanı olunca bunu biraz çıkar çatışması olarak gördü galiba ondan bazı şeyleri kaldırdı. Kendi açıklaması şöyle yapımcının link.
Yapımcının resmi Twitter hesabını takip etmiyordum teşekkür ederim. Xiaomi tools üzerinden eski sürümü bulup yükledim ve eski sürümde çevrimiçi depolar hala çalışıyor ayrıca Safetynet'i kontrol etmemizi sağlayan şey mevcut. Eğer benim gibi bu problemi yaşayan birisi olursa bu şekilde çözebilirler problemi.
Android ioslaşmaya çalışıyor gibi görünüyor. Gittiğin yol yol değil google.
Şimdilik elimiz kolumuz bağlı Magisk kullanıyor olabiliriz ama muhakkak daha iyisi çıkar diye umut ediyorum. Kim bilir belki de ben bunu yazarken dünyanın öbür ucunda ki birisi Magisk'e rakip olacak bir şeyler yazıyordur.

Yapımcının resmi Twitter hesabını takip etmiyordum teşekkür ederim. Xiaomi tools üzerinden eski sürümü bulup yükledim ve eski sürümde çevrimiçi depolar hala çalışıyor ayrıca Safetynet'i kontrol etmemizi sağlayan şey mevcut. Eğer benim gibi bu problemi yaşayan birisi olursa bu şekilde çözebilirler problemi.

Şimdilik elimiz kolumuz bağlı Magisk kullanıyor olabiliriz ama muhakkak daha iyisi çıkar diye umut ediyorum. Kim bilir belki de ben bunu yazarken dünyanın öbür ucunda ki birisi Magisk'e rakip olacak bir şeyler yazıyordur.
Umarım birileri vardır dediğin gibi ama firmalar bootloaderın açılmasını engellemeye devam ederse tüm uğraşlar biraz boşa gidecek gibi uğraşacak kimsede kalmayacak root için. Bildiğim kadarıyla şu an sadece Xiaomi ve Oneplus ta bootloader root konuları çok rahat yapılıyor.

Umarım birileri vardır dediğin gibi ama firmalar bootloaderın açılmasını engellemeye devam ederse tüm uğraşlar biraz boşa gidecek gibi uğraşacak kimsede kalmayacak root için. Bildiğim kadarıyla şu an sadece Xiaomi ve Oneplus ta bootloader root konuları çok rahat yapılıyor.
Hocam şahsen Xiaomi tercih etmemde ki en büyük etkenlerden birisi ürettikleri telefonların yazılım modifikasyonuna çok müsait olmaları. Bu sayede güncelleme desteği kesilse bile custom rom ile çok uzun yıllar hala kullanabilmemiz büyük rahatlık. Dediğiniz gibi Android üreticiler yavaş yavaş Apple'a dönmeye başladılar. En büyük örneği de zaten tahmin edeceğiniz üzere Samsung. Ben şahsen uzun yıllardır Android tercih etmemin en büyük sebeplerinden biri elimde ki cihazı istediğim şekilde şekillendirebilmekti. Yoksa bende bilirim üstüne bir ton para verip sadece marka satan Knox sayaçlı bir telefon almayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı