Mahalle bilgisayarcısı anısı

Sinan Engin v1

Decipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Mahalle bilgisayarcısı ile ilgili tuhaf ve dız anıları paylaşırsanız sevinirim. İlk olarak ben başlayayım. Eskiden benim babamla iddia sonucu (istediği dershanede belli oranda burs kazanırsam PC alacaktı) kazandım aldık PC'yi. Halen de duruyor (1050ti/i5 8600k/8gb ram/240gb SSD).

Neyse, bir gün benim bilgisayarım çok ısındığı için herhalde kapanmıştı. Tekrar açmadan çok panik yapmıştım ve hemen babama anlatmıştım. Ama babam bakarız diye diye 1 ay sonra götürmüştük mahalle tamircisine. (1ay boyunca elimi değil gözümün ucuyla bile bakmamıştım korkudan). Neyse götürdük işte adam yaptı babamda parayı verdik götürdüm eve. Benim işletim sistemim 8.1'den XP'ye düşmüştü. DxDiag atınca da i3 4.nesil işlemci 4 GB RAM'im kalmıştı. Ben tabii şok, ben üzülmek. Babama söyledim durumu (aslında garantiye götürmek vardı ama hatamız işte n'apcan). Babam tabii kimya mühendisi orada PC falan kullanır ve anlar yani meyin en olduğundan. Neyse babamla gittik (kutularla beraber kanıt olsun diye) adam başta inkar etti ama sonra kutuları falan gösterince de o da özür diledi ve taktı parçaları. Parayı da iade etti.

2 GB RAM uçurmuş.

Çok sonra fark etmiştim, o zamanlar doğru dürüst bilmiyordum tabii.

Telefoncu anım:
Dokunmatiği çatlayan tableti adam yaparım diye aldı. Çalışan ekranı çalışmaz hale getirdi (Filmini yırtmış ekranın.) ve iç cam değişecek 400 lira dedi.
Biz de aldık evde değiştirdik hemen.

Ama çalışmıyor artık dokunmatik.

Tırnaklarını kırmış beyinden yoksun telefoncu.

Dokunmatiğin kablosu oturmuyor artık.

Herkesi kendi gibi enayi zannettiği için beni yemeye çalıştı. Sonuçlarına katlandı.

Bilgisayarımda srt. Trailtxt hatası alıyordum gittik bilgisayarcıya format attı aldık geldik bilgisayar kapanıyor durmadan mavi ekran veriyor götürdüm dediki bilgisayar Windows 10 kaldırmıyor (i7 720qm 8 GB RAM GTS 250M) dedimki abi dalgamı geçiyorsun yok vallahi dedi Windows 7 kurdu hala mavi ekran veriyor çıldırıcaktım artık adam bu sefer de XP kaldırır diyor dedimki abi sen benim paramı iade et zaten beceremedin batırdın iyice dedim doğru söylüyorsun dedi geri verdi paramı aldım farklı bir bilgisayarcıya götürdüm macun+detaylı temizlik + Windows 10 200 TL ödedim şimdi takır takıd çalışıyor.

Ne olduğunu anlatır mısın?
Bilgisayarı temizleme için genelde servise verirdim ama babam direk bilgisayarcıya vermiş. Ben bilgisayardan anlayan birisiydim yani en azından açıp kocaman parçanın yerinden yok olmasını anlayabilecek kadar zekiydim. O dönemler çok fazla işim vardı ve gidip mis gibi parça yerine leş parça koyduğu için performans gözle görülecek bir şekilde düşmüştü. İşlerimi halledemedim ve aşırı sinirliydim gidip kafasında parçalamak istiyordum ama önce gidip doğru düzgün anlattım sorunumu bana kendini savunuyor ben gerekeni yaptım sen bilmiyorsun falan diyor. Uzun uzun konuştuktan sonra hala üste çıkmaya başlayınca aşırı sinirlendim. Eğer uzatsaydı kafasını bilgisayarla parçalayacaktım ama kısa kesip babanı ara dedi. Uzamadı konu ama uzasaydı çaldığı parçayı ailesine hediye edicektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…