Mahallede satış yaptığım için suçlandım

931557

Femtopat
Hepinize merhaba arkadaşlar, size sorum var, önce olay😅

Bu yıl gerçekleşti, 8'den 9'a geçerken. Neyse, başlıyorum. Bir günde oldu bu olay.

İki çocuk var; biri beni hep rahatsız ediyordu, diğeri de sahte dosttu. (spoiler)

LGS olduğu için düzenim okul, dershane, evdi, LGS'ye yaklaşmıştık. Bir gün okul mezuniyet töreni yapacağını açıkladı. Sonra bir arkadaş benden borç istedi, acıdım, verdim. Sonra bana alaycı bir şekilde ödemeyeceğini söyledi. “ben ver” diye zorlayınca, ödemeyi kalem uç gibi eşyalarla ödemek istediğini söyledi. Zorda kaldığını düşündüğüm için kabul ettim. Sonra tekrar ödemeyeceğini söyledi. Bir şartı vardı; o bir dükkâna gidecek, onu bekleyeceğim, verecek, evime gideceğim. Kabul ettim çünkü yapmazsam ödemeyecek. Gittik, bekledim, uzun süre sonra içeri girdim, “ne yapıyor?” diye baktım, hırsızlık yapıyor. Direk onu görünce eve gittim. Sonra yakalanmış, yanında biri daha vardı. Ben ona zorla yaptırmışım falan, kameralara bakıldı. O yapıyor, ben telefona bakarak geliyorum, 1-2 dakika kalıyorum, gidiyorum. Onlar yakalanmadan önce yine suçu bana attılar. Dükkan sahibi polise giderek şikâyette bulunmuşlar. Sistemden de babamı bulmuşlar, söylemişler. Sonra dershaneye gitmiştim, babam beni aldı, dedi: “orada kalem satılıyormuş, abine alalım falan.” dedi, anladım, orada haberin gittiğini. Götürdü. Sırf orada kameraya çıktım diye illete ortak oldum diye yorumlandı. Ailem çok kızdı. Eskiden eğlencesine satış yapıyordum mahallede su, meyve suyu, kazandığım parayla mahalledeki çocuklara dondurma falan alıyordum. Bunu o iki çocuktan biri biliyordu ve demiş: “bu çalan ürünleri mahallede satıyor.” diğer çocuk da dershanenin önünde market var, önünde tezgah kurup satıyormuşum. Satıyorsam neden bu zamana kadar tanıdığım görmedi, hocalarımız görmedi, ailem her zaman karşı taraftaydı. Bu benim moralimi bozdu. Denemelerde 420-450 arasında yaparken LGS'de 47 net yaptım. Açıklanınca 330 falan gelecek. Herkese zordu ancak herkes 60 net yaptı, hatta arkadaşlarım çok yüksek yaptı. Ben onlara genelde 20 net fark atarken bu sefer çocuklar bana 30 fark attı. 330 yapanlar 450 aldı. 12. sınıfta tekrardan dershaneye gideceğim ve o hava atanlarla, o iftiracılarla karşılaşacağım. OBP'miz aynı ve puan düşük geleceğinden OBP ile gireceğim aynı liseye. Düşme ihtimalimizden dolayı 9. sınıfı sınıf yükselme sınavı ile geçmek istiyorum. Ve o iki çocuktan biri, o mahalledeki satışı bilen, benimle barışmak istiyor. Çocuk beni rahat bırakmıyor, kısmen barıştım ama sadece gerektiğinde konuşuyorum.

Abim YKS26 tayfa beni çalıştırmasını istemeli miyim? Liseyi doya doya yaşamalıyım, evet, ama aileme her kızdığımda bu konuyu açıp “o dükkandan hep alışveriş yapıyordum, artık giremiyorum, yüzüm kızarıyor” diyor. Herkes bana göre şu an mobbing uyguluyor. Ve o iftiracı çocuk herkese anlatmış. Bir tane saf kız var bizim kursta, o bile demişti bana “hırsızlık mı yaptın?” diye. Hepsini anlatamadım, bazı yerlerden kırptım çünkü çok fazla oldu. Yardımlarınızı bekliyorum. Bunu okumak için zaman ayıranlardan Allah razı olsun. Ayrıntılı isteyen konu hakkında soru sorabilir.

Babam dükkan sahibiyle anlaştı polislik olmadık ama annem babam rezil olduk deyip duruyor. Bana hep hatırlatıyor 2 haftadır adamakıllı uyku çekmedim. Ailem bana inanmiyor olaya inaniyor.

Bir de normalde başlık acil yardım idi yasakmış 1 saat ceza yemiştim başlığı onlarda otomatik değiştirmiş. Başlıktaki soru şu lisede sınıf atlamalı mıyım? Lütfen okuyun yazdigimi oyle cevaplayin ya.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı