Mail hesabı nasıl güvenli hale getirilir?

• Konuyu başlatan orvos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.016

orvos

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Ben Gmail kullanıyorum ve günlük hayattaki neredeyse her şeyimde bu hesabı kullanıyorum (alışveriş, iCloud, resmi, iletişim vb.) Hesabımı daha güvenli yapabilmek için neler yapmam gerek?

Merhabalar,

Ben Gmail kullanıyorum ve günlük hayattaki neredeyse her şeyimde bu hesabı kullanıyorum (alışveriş, iCloud, resmi, iletişim vb.) Hesabımı daha güvenli yapabilmek için neler yapmam gerek?
2 Adımlı Doğrulama kullanarak güvenli hale getirebilirsiniz.

Örnek olarak Google Authenticator indirebilirsiniz Play Store'dan.

Merhabalar,

Telefon numarası eklemek, 2 adımlı doğrulama eklemek. (Hesaba farklı bir cihazdan girince kod ister bunu ya telefon ya da e-posta ya geliyor ayarlanabilir.) Her önüne gelen sitelere giriş yapmamak telefon numarası ve 1 tane kurtarma e-postası ayarlamak, zor şifre oluşturmak olacaktır.

Google ayarlarından telefon ve kurtarma epostası eklemek, daha önce kullanıp fakat şu an kullanmadığınız uygulamaların izinleri ve erişimlerini kaldırmak, son güvenlik durumunu kontrol etmek, oturum açma için telefonunuzu kullanmak, 2 adımlı doğrulama yapmak ve kullanılan cihazları düzenli olarak kontrol etmek yeterli olacaktır. Zaten Google bu kadar sunuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı