Mail ile gelen şifrelerim ve para talebi

MustafaNS

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2018
Mesajlar
25
Save yourself diye bir mail aldım kullanmadığım bir şifreyi söyledi ve benden para talep etti. Ne yapabilirim? Bilgisayarıma format atacağım yarın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum fidye virüsleri çok yaygınlaştı bu sıralar. Kullanmadığın ancak basit ve kullanıcı isimlerinden esinlenerek bulunabilecek bir şifre ise (mesela kullanıcı ismin MustafaNS iken şifren MustafaNS123 ise herhangi bir platformda), bilinmeyen sitelerden dosya indirmiyorsan, çok sıkıntı etme. Genelde bu virüsler blöf yapıyor sadece, virüs bile değiller hatta, sadece mail atıyorlar.
 
Herkese günde bir milyon tane geliyor zaten bu maillerden. Formata gerek yok KIS veya EKK ile tam tarama yaptır virüs bulursa sil ve bilinmeyen yerlere girme.
 
Çoğu kişiye geliyor. Cinsel içerikli videolar ile tehdit ediyorlar. Sıkıntı yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı yok yani değil mi panik etmeme gerek yok
Orada belirtilen şifre hangi platformlarda kullandıysan değiştirmen yeterli. Önemli yerlerde o şifre girili değilse sıkıntı etmeye gerek yok.
 
O şifreyi biryerde kullanmadıysanız göndereni engelleyin gitsin
 
Hiçbir linke tıklamayın internette güvenmediğiniz yerde ki eğer bir mesaj geliyorsa 45445234234 kere düşünün tıklamayı hatta arkadaşınız gönderse bile. Bu aralar hesap çalmaktan, bilgileri satmaktan çok bilgisayarı kitleyip fidye isteme olayları popüler. O yüzden pop-uplara bile dikkat edin. Her şeye tıklamayın. Korsanı bırakın.
 
Aklınızda bulunsun kullandığınız herhangi bir platform olsa dahi sakın maildeki linke tıklayıp açılan siteden işlem yapmayın. Birebir aynısı olan sahte siteler kullanılıyor sadece bir harf değişik oluyor misal www akbankk com gibi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı