Arkadaşlar internetten ucuza Retail key satın almıştım. Kodu girdiğimde MAK key çıktığı için satıcıyla iletişime geçmeye çalıştım fakat o hiç oralı bile olmadı. Sonra ben o keyi "slmgr -upk" komutu ile kaldırdım. "slmgr -dlv" komutunu girince ürün anahtarı görünmüyordu. Bugün bir güncelleme geldiğini gördüm ve HDD kullandığımdan dolayı güncelleme geldiğinde yapmayınca bilgisayarda %100 disk sorunu çıkıyor. Neyse bilgisayar güncellendikten sonra açıldığında sağ alttaki "Windows'u etkinleştir" yazısı yoktu. CMD üzerinden kontrol ettiğimde MAK key ile aktifleştirilmiş olarak gözüküyordu. Ama ben bu lisansı kaldırmıştım ve bilgisayar yeniden açıldığında da girmemiştim. Yaklaşık 2 saatten sonra lisansım olmadığı için etkinleştirme yazısı bir daha geldi ama bilgisayar halen daha CMD üzerinde etkin gözüküyor. Ayrıca bilgisayarı yeniden başlattığımda da "Windows'u etkinleştir" yazısı 2 saatliğine gidiyor. Bu neden oluyor? MAK da olsa etkin gözüken bir bilgisayarda neden bu etkinleştirme yazısı çıkıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.