Makine mühendisleri işsiz kalır mı?

PatrickBateman7

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben makine mühendisi olmak istiyorum ve hedefim Yıldız Teknik Üniversitesi. Sizce gece gündüz çalışıp YTÜ'ye girersem işsiz kalma ihtimalim var mı? Kendimi geliştirip mesleğim hakkında her türlü tecrübeyi ve bilgiyi edinirsem sizce işsiz kalma ihtimalim ya da atanma ihtimalim nedir?

Türkiye'de her bölümde doktorluk hariç işsiz kalma ihtimalin var. Bu ihtimallerle bölüm seçme. Ben bilgisayar mühendisiyim. Arkadaşlarım yıllardır işsiz ya da bir işte tutunamadı. Ama ben mezun olmadan önce bile işe girdim. Artık üni okuma tek başına bomboş. Çevre projeler kendini geliştirme gibi faktörler çok önemli. Dil çok çok önemli. İngilizce su gibi icmezsen boşuna mühendislik okursun. Okurken projeler geliştir şirketlerde gönüllü çalış millet yazın gezsin sen şirkette sürt mezun olmadan yolun çizilir.

Alanının en iyisi olmadığın sürece mühendislik boş iş. Ha şu da var en iyisi olursan milyoner bile yapar seni.
Hazır laflarla internetten 2 3 işsizim videoları izleyerek gelmeyin hocam. En basiti iyi hazırlanıldığı sürece Roketsan var. Başka alanlardan da örnek vereyim; Bilişim Sistemleri mühendisliğini başarılı bir şekilde bitirdiniz Baykar sizi direkt alır. Özellikle gençlere önem veriyor. İmkanlarına bakarak olursak da en az 70 80 bin lira maaş, ofisinde havuz, hamam masaj hizmeti, kuaför, ücretsiz 3 öğün açık büfe olacak şekilde yemek, ikramiye ile ev araba almak gibi gibi...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı