Makine mühendisliği için bölüm önerisi

Enesahmet5516

Hectopat
Daha fazla  
YKS 2023 say sıralamam 12.606 geldi. Kafamda şu ana kadar hep İTÜ vardı fakat İTÜ geçen sene 13032 ile kapamış ve bu senede muhtemelen ileri atacak. Eğer İTÜ'ye gidemezsem aklıma başka seçenek gelmiyor. Türk alman var fakat onun ulaşımı ve konumu bir İTÜ değil. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene ileri atacağını size düşündüren nedir? Bu sene ben tıplara olan ilginin kısmen geri döneceği kanaatindeyim.

İTÜ'yü yazdın, tutarsa ne alâ. Tutmayacaksa da Hacettepe veya başka üniversiteleri hiç düşünmeden altına direkt YTÜ makine mühendisliği yaz. İTÜ, ODTÜ, YTÜ bu bölümün Türkiye'deki demirbaşlarıdır.
İllaki hakkında kötü yorumlarda bulunanlar olacaktır, göreceksindir ama bu her üniversitenin her bölümü için geçerli.
Kötü yorumlara bakmadan, YTÜ makineyi yaz direkt.

İTÜ'yü yazdın, tutarsa ne alâ. Tutmayacaksa da Hacettepe veya başka üniversiteleri hiç düşünmeden altına direkt YTÜ makine mühendisliği yaz. İTÜ, ODTÜ, YTÜ bu bölümün Türkiye'deki demirbaşlarıdır.
İllaki hakkında kötü yorumlarda bulunanlar olacaktır, göreceksindir ama bu her üniversitenin her bölümü için geçerli.
Kötü yorumlara bakmadan, YTÜ makineyi yaz direkt.

Kanka onu düşündümde YTÜ 40 bin gibi bir sıralamayla aliyor. 12 bin yapıp 40 binlik yer yazmak çok istemiyordum ama düşünürüm.

Kanka onu düşündümde YTÜ 40 bin gibi bir sıralamayla aliyor. 12 bin yapıp 40 binlik yer yazmak çok istemiyordum ama düşünürüm.

Bu düşünce tarzı bana mantıklı gelmiyor kusura bakma ama :)
Tercih sıralamasında kontenjan sayısı azlığı nedeniyle sıralamayı önde kapatmış Türk alman üniversitesini YTÜ'ye göre daha yazılabilir bulmak, yılların üniversitesi ve ekolü YTÜ'ye saygısızlık olur.
Bu sıralamalar tamamen öğrencilerin bir sene önceki seçimlerine (sıralamayı önde kapatmışı daha iyi bulma düşüncesi) ve kontenjan sayısına bağlı.

Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın Kuzenimin çalıştığı fabrikada makine mühendisi var adam lise terk işe girip işi öğreniyor sonra 2 yıllık makine mühendisliği için dandirik universite tutturuyor kazanıyor ve bitiriyor maaşıda 40 bin civarı sizin ve onun arasındaki fark ne?

Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın Kuzenimin çalıştığı fabrikada makine mühendisi var adam lise terk işe girip işi öğreniyor sonra 2 yıllık makine mühendisliği için universite tutturuyor kazanıyor ve bitiriyor maaşıda 40 bin civarı sizin ve onun arasındaki fark ne?
Bende bildiğim kadarıyla anlatayım.Kanka makina mühendisliği çok geniş bi dal.Belli ana dersleri varmış:Kontrol Otomasyon,Otomativ,Termodinamik gibi.Sen okuduğunda bunların hepsi hakkında bilgi sahibi oluyorsun ve en önemlisi bence yurtdışında staj imkanı.

Bende bildiğim kadarıyla anlatayım.Kanka makina mühendisliği çok geniş bi dal.Belli ana dersleri varmış:Kontrol Otomasyon,Otomativ,Termodinamik gibi.Sen okuduğunda bunların hepsi hakkında bilgi sahibi oluyorsun ve en önemlisi bence yurtdışında staj imkanı.
Anladım sağolun bahsettiğim elemanda almanyaya gidicekmiş öyle diyordu kuzenim 40k yetmemiş galiba neyine yetmediyse valla kanka ikisi arasında pekte bir fark yok gibi geldi bana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı