Merhaba. Ben de bir mak. müh.'siyim, sevgili Kaan; bence insanın elinin altında hem iyi bir laptop hem masaüstü PC'si mutlaka bulunabilmeli, çünkü ikisinin de birbirine göre ayrı avantaj veya dezavantajları bulunuyor. Bir android telefonu elinde bulunmayan hemen yok gibi, tablet başka bir tercih olabilir, örneğin benim tabletim yok, adroidin ekranı zaten çok fazla geniş.
Elinizdeki masaüstü PC 6 yıllık olarak çok eski değil, uygun parça takviyesiyle (anakartı çok uygunsa) size 6 yıl kadar daha hizmet verebilir, onu hiç gözden çıkarmayın bence. 2013'de gigabyte anakartı üzerine topladığım masaüstünün anakartı bu yıl içinde bozuldu, muadiliyle değiştirdim, win 10 için 8 GB RAM ve 240 GB SSD takviyesi yaptım, win 11 kullanımı için de için işlemci değişimiyle uzun seneler bu masaüstünü kullanmak için yine uzun bir şansım var, örneğin. Masaüstünüzden hiç vazgeçmeden bence bir laptop satın alın, masaüstüne gerekli takviyeleri gerektikçe yaparsınız, benim gibi. Laptopu iyi bir marka (lenovo gibi) seçin, mühendislik çalışmalarına RAM'i çok uygun olsun, auto cad müh.lik programının son sürümü 16 GB RAM kapasitesini gerektiriyor sanırım, alacağınız laptop örneğin solid works' ü veya diğer müh.lik programlarına da bunları sıklıkla kullanacaksanız çok uygun olabilmeli, sıradan ve genel kullanımlı, sadece bir oyun PC'si de olmamalı, kendi düşünceme göre. Kolay gelsin.
Mühendislik iÅlemlerinin baÅlangıcı bilgisayar ortamında oluÅturulan hesaplama, tasarım, analiz, modelleme ve simülasyonlarla baÅlamaktadır. Günümüzde bilgis...