Makine mühendisliği öğrencisi için laptop tavsiyesi

Bütçe
14000

Mert Pırpanlar

Kilopat
Makine mühendisliği okuyorum üniversitede kullanmak ve oyun oynamak için dizüstü bilgisayara ihtiyacım var ama ilk önceliğim üniversite şu an.
Makine mühendisliği okuyanlara bir sorum olacak. Üniversite okurken i7 veya Ryzen7 gibi güçlü işlemcilere gerek var mı?

Aklımda şu an bu bilgisayar var Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA

Bu fiyat bandında tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bence gerek yok. Bu rahat rahat solidworks, ansys, autocad benzeri programları kaldırır. Ama istersen lenova servisinden 8 gb ram daha taktır rahat edersin.

Makine mühendisliği okuyorum üniversitede kullanmak ve oyun oynamak için dizüstü bilgisayara ihtiyacım var ama ilk önceliğim üniversite şu an.
Makine mühendisliği okuyanlara bir sorum olacak. Üniversite okurken i7 veya Ryzen7 gibi güçlü işlemcilere gerek var mı?

Aklımda şu an bu bilgisayar var Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 Ryzen 5 5600H 8GB DDR4 RTX 3050 Ti GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6" FHD 165Hz FreeDos Notebook | ITOPYA

Bu fiyat bandında tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci i7 veya R7 olmak zorunda değil. Okulda bu kadar ağır iş yaptırmıyorlar ve ayrıca bizim okuduğumuz zaman aldığımız i7 ve R7 işlemcilerle bugünün i5/R5 işlemcileri aynı performansı sağlıyorlar. Yani uzun lafın kısası i7 veya R7 olmak zorunda değil.
Gönderdiğin ürünü alman mantıklı. RAM veya depolama yetmezse yükseltme yaparsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı