Makine Mühendisliği vs Bilgisayar Mühendisliği

okanaras1453

Hectopat
Daha fazla  
Ben lisede bölüm seçimi yapacağım, bilişim ve makine bölümü arasında kararsızım sizce bilişim sektörü mü daha iyi makine sektörü mü ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi yöne eğilimin varsa onu seç kardeşim. "Bilgisayar mühendisi şu kadar para alıyomuş aa onu seçmeliyim" veya "makine mühendisi bu kadar alıyomuş onu seçiyim" durumlarına girme. Hangisine merakın varsa, hangisiyle ileride bir şeyler yapmak istiyorsan onu seç.

Bunların dışında; elbetteki mühendis olmak zor ama, bilgisayar mühendisliğinin diğer mühendislik alanlarına göre daha zor olabileceğini düşünüyorum. Eğer yapabileceğime inansam şahsen bu ikisi arasında kalsam bilgisayarı seçerdim.

Makina mühendisi olarak, bilgisayar mühendislerine göre çok artı yönümüz var. Bilgisayar mühendisi olmak isterseniz de yazılım mühendisliğine yönelin derim. Bilgisayar mühendisleri çok donanımlı mezun olmuyorlar. Çoğu iki senelik üniversite mezunu yazılım bilen arkadaşım çalıştığı şirketlere gelen bilgisayar mühendislerinden daha bilgili olduklarını onların işlerini de kendilerinin yaptıklarını hatta sorularını cevapladıklarını ve onlara çoğu şeyi öğrettiklerini söylediler. (Birden fazla arkadaşımdan duydum, hiç birinin de bağı yok) Aslında bu durum pek yabancı gelmiyor bana da. Ben de, benim gibi makina mühendisleri de okulda değil saha da öğreniyoruz mesleğimizi. Türkiye'de bilgisayar mühendisliğini önermiyorum bu sebepten. Yazılım mühendisi olduğunuzda yazılımsal olarak daha donanımlı çıkıyorsunuz üniversiteden. Bilgisayar mühendisliği gibi değil. Hem siber savaşlar oluyor ve ülkemizin siber güvenlik personellerine ihtiyacı var. Siz de kendinizi iyi geliştirirseniz ülkemizin dış saldırılarından korunumunda rol alabilirsiniz.

Bunların dışında makina mühendisliği hakkında herhangi bir sorunu cevaplayabilirim. Seve seve yardımcı olurum. İyi ki okumuşum dediğim bir bölümdür. Bana analitik düşünmeyi öğretti. Diğer insanlardan daha farklı hayatı irdelemeyi öğretti. Gözün korkmasın ama şu da bir gerçek, tıptan sonraki en zor bölüm makina mühendisliğidir.

Makina mühendisi olarak, bilgisayar mühendislerine göre çok artı yönümüz var. Bilgisayar mühendisi olmak isterseniz de yazılım mühendisliğine yönelin derim. Bilgisayar mühendisleri çok donanımlı mezun olmuyorlar. Çoğu iki senelik üniversite mezunu yazılım bilen arkadaşım çalıştığı şirketlere gelen bilgisayar mühendislerinden daha bilgili olduklarını onların işlerini de kendilerinin yaptıklarını hatta sorularını cevapladıklarını ve onlara çoğu şeyi öğrettiklerini söylediler. (Birden fazla arkadaşımdan duydum, hiç birinin de bağı yok) Aslında bu durum pek yabancı gelmiyor bana da. Ben de, benim gibi makina mühendisleri de okulda değil saha da öğreniyoruz mesleğimizi. Türkiye'de bilgisayar mühendisliğini önermiyorum bu sebepten. Yazılım mühendisi olduğunuzda yazılımsal olarak daha donanımlı çıkıyorsunuz üniversiteden. Bilgisayar mühendisliği gibi değil. Hem siber savaşlar oluyor ve ülkemizin siber güvenlik personellerine ihtiyacı var. Siz de kendinizi iyi geliştirirseniz ülkemizin dış saldırılarından korunumunda rol alabilirsiniz.

Bunların dışında makina mühendisliği hakkında herhangi bir sorunu cevaplayabilirim. Seve seve yardımcı olurum. İyi ki okumuşum dediğim bir bölümdür. Bana analitik düşünmeyi öğretti. Diğer insanlardan daha farklı hayatı irdelemeyi öğretti. Gözün korkmasın ama şu da bir gerçek, tıptan sonraki en zor bölüm makina mühendisliğidir.
O zaman yazılım, mekatronik, elektrik ve elektronik mühendislikleri için okuması tıptan daha zor da demek istiyorsunuzdur :)

@hakancoskun Hayır, lütfen yazdığım cümleyi iyi okuyun. Tıptan "sonraki" en zor bölüm makina mühendisliğidir. En zor bölüm tıptır. Ondan sonra gelen en zor bölüm makina mühendisliğidir. Şimdi bu lafıma çok laf gelir. Tartışırız her türlü de, Dünya genelinde bu böyle. 4 temel mühendislik bilimi zordur. En zoru da makina mühendisliğidir. Okuması zor. Kafayı sıyıranlar da var, intihar teşebbüsünde bulunanlar da var. Ülkemizdeki eğitim kapsamı çok az olduğu için yurtdışına göre çok daha kolay olmasına rağmen gene de insanlar zor mezun oluyor. Bir mühendisin tepesindeki kelleşmelerden ve genç yaşında beyaz saçlarından anlayabilirsin.

Yazılım konusunda kendini geliştireceğine inanıyorsan Bilgisayar Mühendisliği oku. Ama lütfen bu adın altında ezilme. Çoğu şirkette/firmada 2 yıllık mezunlar mühendislerden daha fazla yazılım bilgisine sahip oluyor ve şirketin istediği açığı kapatıyorlar. Artık okuduğunuz okullara bakmıyorlar, sizin o şirkete/firmaya "ne katacağınızı" önemsiyorlar. Çok kez rastladım okuluna güvenip iş görüşmelerinden boynu bükük ayrılan insanlara. Kendine güveni tam, ne yapacağını, başvurduğu iş için ne kadar hazır olduğunu bilen insanlar hep bu boşlukları dolduruyor. Okulun arkasına sığınmadan.

Ben olsam Makine Mühendisliği derdim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı