Çözüldü Makro kamera ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

466728

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, telefonumda makro kamerası mevcut. Kamera uygulamasını açıp makro çekim yapınca karıncalanmış bir kamera karşıma çıkıyor. Madem bu kamera bu kadar kötü neden konulmuş?

Çözüm
Merhaba, telefonumda makro kamerası mevcut. Kamera uygulamasını açıp makro çekim yapınca karıncalanmış bir kamera karşıma çıkıyor. Madem bu kamera bu kadar kötü neden konulmuş?
Bir nesneye 3-4 santim yaklaşarak açarsanız yakından aşırı net çektiğini görürsünüz. Flash açarsan çok daha net ve güzel makro fotoğraflar çekebilirsin. Kısaca normal kamera yakını odaklayamaz çekemezken bu da uzağı çekemiyor ama yakını net çekebiliyor diyebiliriz.
Bir nesneye 3-4 santim yaklaşarak açarsanız yakından aşırı net çektiğini görürsünüz. Flash açarsan çok daha net ve güzel makro fotoğraflar çekebilirsin. Kısaca normal kamera yakını odaklayamaz çekemezken bu da uzağı çekemiyor ama yakını net çekebiliyor diyebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teşekkürler, bi test edeyim.

Gerçekten fark ediyormuş.

Makro kamera yakın çekimler için kullanılan bir kameradır. 3-4 Cm'den çiçek ya da böceği çekebilirsin.

Test edip çektiğin fotoğrafıda atabilir misin? Flashla çekersen daha güzel olur bu arada.
Yakınımda olduğu için kumandayı çektim. Birisi ana kamera diğeri makro.

Dosya Ekleri

• 20221121_144718.jpg
    20221121_144718.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 114
  • 20221121_144711.jpg
    20221121_144711.jpg
    159,3 KB · Görüntüleme: 113

Technopat Haberler

Geri
Yukarı