Makro programının VirusTotal sonuçları false positive mi?

denizzisk

Megapat
Daha fazla  
1 - VirusTotal
2 - VirusTotal

Merhaba,
Ben kendimce analiz etmeye çalıştım ama çok başarılı olduğumu söyleyemem. Tanıtmam gerekirse, ikisi de birer macro programının EXE'si.
İlk linkteki için Kaspersky vs trojan olduğunu söylüyor ama yine de false positive olabilir mi? Bir de benim için en önemli kısım ağa sızıp diğer cihazlarıma ulaşmaya çalışıyor mu?
İkincisi daha zararsız duruyor ama onun için de kafamda aynı soru işaretleri mevcut.
Behavior analizi yapabilecek bilgi birikime sahip değilim, bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 - VirusTotal
2 - VirusTotal

Merhaba,
Ben kendimce analiz etmeye çalıştım ama çok başarılı olduğumu söyleyemem. Tanıtmam gerekirse, ikisi de birer macro programının EXE'si.
İlk linkteki için Kaspersky vs trojan olduğunu söylüyor ama yine de false positive olabilir mi? Bir de benim için en önemli kısım ağa sızıp diğer cihazlarıma ulaşmaya çalışıyor mu?
İkincisi daha zararsız duruyor ama onun için de kafamda aynı soru işaretleri mevcut.
Behavior analizi yapabilecek bilgi birikime sahip değilim, bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum.

1. dosya CMD açıyor ve komut dosyası oluşturuyor(içinde install var muhtemelen bir virüs yüklüyor), 2. dosyadada aynı işlemi yapiyor. Hesabım açık olmadığından 2. dosyaya tam bakamiyorum o konuda bilgili birisi yazsın. Şu an için 1. Dosya virüslü diyebilirim.

Belirtmediğim nokta olarak, bu macro görüntü işliyor ve o görüntüye istinaden işlemlerini gerçekleştiriyor.(mouse clickleri, klavye tuşları vs) Benim için önemli kısım ağımdaki diğer cihazlara ulaşmaya çalışıyor mu? Birde kendine veri aktarıyor mu? Bunu analizden anlayabiliyorsak yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Belirtmediğim nokta olarak, bu macro görüntü işliyor ve o görüntüye istinaden işlemlerini gerçekleştiriyor.(mouse Click'leri, klavye tuşları vs) benim için önemli kısım ağımdaki diğer cihazlara ulaşmaya çalışıyor mu? Bir de kendine veri aktarıyor mu? Bunu analizden anlayabiliyorsak yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Açmamanız daha iyi olur, cezam vardı yazamadım.

Çoktan açmış bulundum, kaspersky ile tarattığımda temizdi, açtım ve sonrasında trojan buldu kaspersky. Pc'yi ve ağda bulunan laptopu formatladım ama ağdaki diğer telefonlara bir şey yapamadım. Konuyu açma sebebim ağdan telefonlara geçmiş olma ihtimali var mıdırı öğrenmek.

Çoktan açmış bulundum, kaspersky ile tarattığımda temizdi, açtım ve sonrasında trojan buldu kaspersky. Pc'yi ve ağda bulunan laptopu formatladım ama ağdaki diğer telefonlara bir şey yapamadım. Konuyu açma sebebim ağdan telefonlara geçmiş olma ihtimali var mıdırı öğrenmek.
Gerek yok o kadarına hocam, var mı? Fikrimce bulaşmamıştır telefonlara.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı