Maksimum 2000 TL sistem tavsiyesi

@Nordi.
AMD Ryzen 5 1600'de dahili GPU bulunmuyor, yani harici bir ekran kartı olmadan onboard vasıtasıyla görüntü alınmaz. Ki zaten arkadaş eski de olsa bir kart takacağını belirtmiş bu açıdan sorun yok. Eğer RX560 sıfır olacaksa 400TL'ye bulabileceğinizi pek sanmıyorum zaten birçok yerde stoğu tükenmiş durumda. İkinci el alınacaksa da RX570 alınmalı diye düşünüyorum.

Ek olarak eğer GTX1060'ın açtığı oyunları açar derken performansı birbirine eşit veya yakın demek istediyseniz o da çok yanlış. RX560, GTX1050 dengi bir kart ve GTX1060 ile aralarında çok fark var.

RX 560 demedim RX 560 BIOSTAR dedim her marka aynı FPS vermez 1060 3 GB ile FPS testlerini izlemelisiniz stoğu tükendi dediniz ama ben 500 TL'ye bir bilgisayarcıdan aldım eline 100 adet kadar gelmişti icli dışlı oldumuz bir bilgisayarcı ve toptancılarda bunlardan bol oldunu soledi N11 gibi sitelerde bulamamış olabilirsiniz dükkanlara sorun.
AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci | ITOPYA bu işlemciden bahsetmiştim veya daha ucuz bir işlemci
İşlemciyi bu kullan dediğimde ekran kartının biraz aşa kalacağını düşündüm onun icin RX 560 BIOSTAR'ı önerdim.
1060'da daha iyi ama BIOSTAR 15 Mac 20 FPS kadar zorlandığında fark oluyor ama RX 560 normalde 30 hatta 40 FPS fark olabiliyor.
Sadece işlemcisinin yanına uygun olsun ve performansı yakın olsun diye bu ekran kartını sectim ama aradaki fark 500 600 hatta 700 TL fark olabiliyor ben 20 FPS az olup 600 TL cebimde kalmasını diğer parcaları geliştirmeyi düşündüm ondan bu modeli dedim.

RX 560 demedim RX 560 BIOSTAR dedim her marka aynı FPS vermez 1060 3 GB ile FPS testlerini izlemelisiniz stoğu tükendi dediniz ama ben 500 TL'ye bir bilgisayarcıdan aldım eline 100 adet kadar gelmişti icli dışlı oldumuz bir bilgisayarcı ve toptancılarda bunlardan bol oldunu soledi N11 gibi sitelerde bulamamış olabilirsiniz dükkanlara sorun.
AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci | ITOPYA bu işlemciden bahsetmiştim veya daha ucuz bir işlemci
İşlemciyi bu kullan dediğimde ekran kartının biraz aşa kalacağını düşündüm onun icin RX 560 BIOSTAR'ı önerdim.
1060'da daha iyi ama BIOSTAR 15 Mac 20 FPS kadar zorlandığında fark oluyor ama RX 560 normalde 30 hatta 40 FPS fark olabiliyor.
Sadece işlemcisinin yanına uygun olsun ve performansı yakın olsun diye bu ekran kartını sectim ama aradaki fark 500 600 hatta 700 TL fark olabiliyor ben 20 FPS az olup 600 TL cebimde kalmasını diğer parcaları geliştirmeyi düşündüm ondan bu modeli dedim.
Bir çok yerde tükenmiş durumda dedim, her yerde demedim. Satan tedarikçiler hala var ancak en az 550TL'den satıyorlar 400'e buluabilmek mümkünn değil gibi duruyor. Ek olarak 20FPS çok ama çok ciddi bir rakam hafife almanız ilginç.

Bir çok yerde tükenmiş durumda dedim, her yerde demedim. Satan tedarikçiler hala var ancak en az 550TL'den satıyorlar 400'e buluabilmek mümkünn değil gibi duruyor. Ek olarak 20FPS çok ama çok ciddi bir rakam hafife almanız ilginç.

İlk ekran kartlarında 30 FPS iyi olarak kabul ediliyordu hatırlarsınız 20 FPS'yi hafife almamın nedeni bir kac ilgilenmedimiz ayarı düşürerek bu FPS değerine ulasabiliriz hem de günümüzde 50 40 60 FPS'ler ortalama FPS olarak kabul ediliyor bu ekran kartı da %90'dan fazla oyunda bu sınırın altına inmiyor bunun icin 20 FPS'yi hafife alıyorum
Peki 700 TL'yi elinde tutsa ilerde başka ekleme yapmak isterse daha uygun olur düşündüm.
Sizinle konusmak iyi geldi acıkcası.

İlk ekran kartlarında 30 FPS iyi olarak kabul ediliyordu hatırlarsınız 20 FPS'yi hafife almamın nedeni bir kac ilgilenmedimiz ayarı düşürerek bu FPS değerine ulasabiliriz hem de günümüzde 50 40 60 FPS'ler ortalama FPS olarak kabul ediliyor bu ekran kartı da %90'dan fazla oyunda bu sınırın altına inmiyor bunun icin 20 FPS'yi hafife alıyorum
Peki 700 TL'yi elinde tutsa ilerde başka ekleme yapmak isterse daha uygun olur düşündüm.
Sizinle konusmak iyi geldi acıkcası.
Kendim bir GTX1050 mağduru olarak elimden geldiğince kimseye bu low-end seviyesindeki kartları önermemeye çalışıyorum. Tabii herkes benim gibi AAA oyun oynama derdinde olmayabiliyor, kimisi sadece PUBG oynamak için sistem diziyor kimisi ise sadece CS:GO oynamak için.

Ek olarak arkadaş alacağı belleklerin kaç MHz olduğunu belirtmemiş ancak ben ona yine de Corsair Vengeance LPX 3000MHz model bellek öneriyorum, bu bellekler XMP ile kolaylıkla 3200Mhz frekansa O.C edilebiliyor, 3200MHz belleklere ek para ödemeye gerek yok.

Kendim bir GTX1050 mağduru olarak elimden geldiğince kimseye bu Low-end seviyesindeki kartları önermemeye çalışıyorum. Tabii herkes benim gibi aaa oyun oynama derdinde olmayabiliyor, kimisi sadece PUBG oynamak için sistem diziyor kimisi ise sadece CS:GO oynamak için.

Ek olarak arkadaş alacağı belleklerin kaç MHz olduğunu belirtmemiş ancak ben ona yine de Corsair Vengeance LPX 3000MHz model bellek öneriyorum, bu bellekler XMP ile kolaylıkla 3200MHz frekansa O.C edilebiliyor, 3200MHz belleklere ek para ödemeye gerek yok.

Cok haklısın ama su donemde herkes en yüksek grafik derdine düştü 1050 ben alacaktım acıkcası 450 TL cıvarına 40 dolar gibi 2 GB ama bu ekran kartı son anda onüme geldi bende bunu alıp biraz OC ile performansını arttırmayı düşündüm basardımda su anda 1060 OEM'le 5 6 FPS fark var daha zorlayabilirdim acıkcası ama zorlamayırum.

Bunu almanı öneririm hem fiat olarak çok ucuz ve hafif ayrıyeten de ileride kendi istediğin şekilde özellik ekleyip geliştirebilirsin gta5 orta grafik oynatır ekran kartı takınca bir de 120gb ssd alıp takarsan tam anlamıyla uçurursun bilgisayarı onun dışında almanı değecek çok bir şey yok hem buna fazla para vermezsin garantin de elinde olur hem de geri kalan para ile hdd veya istediğin parçayı alabilirsin.

Bunu almanı öneririm hem fiat olarak çok ucuz ve hafif ayrıyeten de ileride kendi istediğin şekilde özellik ekleyip geliştirebilirsin gta5 orta grafik oynatır ekran kartı takınca bir de 120gb ssd alıp takarsan tam anlamıyla uçurursun bilgisayarı onun dışında almanı değecek çok bir şey yok hem buna fazla para vermezsin garantin de elinde olur hem de geri kalan para ile hdd veya istediğin parçayı alabilirsin.

Kötü.

Herkese sağlıklı günler dilerim. Evde kaldığımız bugünlerde ufak yollu bir bilgisayar toplamak istiyorum. Şu anki kullandığım sistem artık çok eski. Sadece ASUS R7 240 2 GB ekran kartım vasat diyebilirim. İşlemci, anakart, RAM, SSD, PSU'dan oluşan bir sistem önermenizi rica edeceğim. Var olan ekran kartını yeni sistemde kullanmak istiyorum.
Benim göz gezdirdiğim kadarıyla,
Ryzen 5 1600.
Gigabyte A320M S2H 3200MHz.
G.Skill 8 GB Ripjaws.
SanDisk 240 GB'lik SSD'sini kullanmayı planlıyorum.
Var olan bir kasam var ama o da çok eski kasa ve PSU tavsiyelerinizi veya sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçeni 80TL kadar aşıyor ama bunu önerebilirim. Bütçeyi daha fazla aşmamak için kasa seçmedim. Elinizdeki eski kasayı kullanmak daha mantıklı olacaktır.

@Abuzerx1 İnşallah ciddi değilsinizdir. Konu sahibi bilgisayarım eskidi diyor siz ona 10 senelik bilgisayar öneriyorsunuz 😂

Cok haklısın ama su donemde herkes en yüksek grafik derdine düştü 1050 ben alacaktım acıkcası 450 TL cıvarına 40 dolar gibi 2 GB ama bu ekran kartı son anda onüme geldi bende bunu alıp biraz OC ile performansını arttırmayı düşündüm basardımda su anda 1060 OEM'le 5 6 FPS fark var daha zorlayabilirdim acıkcası ama zorlamayırum.

RX560'ın GTX1060 performansında çalışması gibi bir olasılık yok. %30-40'lık farkı overclock ile kapatamazsın.

RX560'ın GTX1060 performansında çalışması gibi bir olasılık yok. %30-40'lık farkı overclock ile kapatamazsın.

Ben farkın 100'de 100 kapattım demedim 1060 3 GB OEM ile
RX 560 değil.
RX 560 BIOSTAR'a OC bastım bu model normale göre bir tık daha iyi soğutma sistemini değiştirerek tek fandan cift fana gectim iyi bir OC yaparakta 1060I neredeyse yakaladım ekran kartımın sıcaklığı 5 ile 10 derece arası artısa gecti kullandım fandan dolayı fazla artmadı model i dikkate alarak bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı