Daha fazla
@Nordi.
AMD Ryzen 5 1600'de dahili GPU bulunmuyor, yani harici bir ekran kartı olmadan onboard vasıtasıyla görüntü alınmaz. Ki zaten arkadaş eski de olsa bir kart takacağını belirtmiş bu açıdan sorun yok. Eğer RX560 sıfır olacaksa 400TL'ye bulabileceğinizi pek sanmıyorum zaten birçok yerde stoğu tükenmiş durumda. İkinci el alınacaksa da RX570 alınmalı diye düşünüyorum.
Ek olarak eğer GTX1060'ın açtığı oyunları açar derken performansı birbirine eşit veya yakın demek istediyseniz o da çok yanlış. RX560, GTX1050 dengi bir kart ve GTX1060 ile aralarında çok fark var.
RX 560 demedim RX 560 BIOSTAR dedim her marka aynı FPS vermez 1060 3 GB ile FPS testlerini izlemelisiniz stoğu tükendi dediniz ama ben 500 TL'ye bir bilgisayarcıdan aldım eline 100 adet kadar gelmişti icli dışlı oldumuz bir bilgisayarcı ve toptancılarda bunlardan bol oldunu soledi N11 gibi sitelerde bulamamış olabilirsiniz dükkanlara sorun.
AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci | ITOPYA bu işlemciden bahsetmiştim veya daha ucuz bir işlemci
İşlemciyi bu kullan dediğimde ekran kartının biraz aşa kalacağını düşündüm onun icin RX 560 BIOSTAR'ı önerdim.
1060'da daha iyi ama BIOSTAR 15 Mac 20 FPS kadar zorlandığında fark oluyor ama RX 560 normalde 30 hatta 40 FPS fark olabiliyor.
Sadece işlemcisinin yanına uygun olsun ve performansı yakın olsun diye bu ekran kartını sectim ama aradaki fark 500 600 hatta 700 TL fark olabiliyor ben 20 FPS az olup 600 TL cebimde kalmasını diğer parcaları geliştirmeyi düşündüm ondan bu modeli dedim.