Maksimum 2300TL sistem önerisi

Siz de benim yaptığım gibi APU işlemcili bir sistem toplayıp bir süre sonra ekran kartı ekleyebilirsiniz. İmzamda yazan sistemi kullanıyorum. Ekran kartı takılı olmadan Ryzen 2400G ile Rainbow Six Siege oyununda 1080P low ayarlarda akıcı şekilde 65FPS civarında oynadım. Size de tavsiye ederim. Birkaç mesaj üstte APU sistem tavsiye etmiştim bakabilirsiniz. Bu arada APU sistemlerde çift kanal bellek kullanmak performansı çok etkiliyor. Siz de alırsanız çift kanal kullanan bir sistem alın.

Kendimce şöyle bir sistem topladım kasa veya PSU da değişiklik yapabilirsin sitede o fiyatlarda çeşitlilik pek yoktu. İleri dönük b450 anakart M2 SSD kullandım istersen 200tl ye 120gb normal SSD alıp kalan 300 ile ramde yükseltebilirsin ama bu daha mantıklı geldi. Gelecek 3, 5 ay içerisinde ilk ekran kartı daha sonra güzel bı işlemci ile on numara sistem olacaktır. Apu ve en ucuz işlemciyi kullandım diğer malzemeleri daha yüksek tuttum işlemci değişeceği için.
Screenshot_20200117-181338.png

Bir yakınım bu fiyata sistem toplamı istedi bende şöyle bir şey topladım.
İleriye dönük olması için 3400G koydum ve update sırasında ekran kartını satmakla uğraşmasın diye APU topladım. Bütçe sıkıntısı yüzünden tek slot RAM koydum. Hem senin fikir sahibi olman için hem de diğerlerinin bana tavsiyede bulunması için paylaşıyorum. Tek slot RAM ne kadar sıkıntı çıkartır? Veya daha iyi bir sistem toplanabilir mı?
Not: Bu akşam veya en geç yarın almayı planlıyor o yüzden tavsiyelerinize acil ihtiyacım var 😄

Bir yakınım bu fiyata sistem toplamı istedi bende şöyle bir şey topladım.
İleriye dönük olması için 3400G koydum ve update sırasında ekran kartını satmakla uğraşmasın diye APU topladım. Bütçe sıkıntısı yüzünden tek slot RAM koydum. Hem senin fikir sahibi olman için hem de diğerlerinin bana tavsiyede bulunması için paylaşıyorum. Tek slot RAM ne kadar sıkıntı çıkartır? Veya daha iyi bir sistem toplanabilir mı?
Not: Bu akşam veya en geç yarın almayı planlıyor o yüzden tavsiyelerinize acil ihtiyacım var 😄
APU sistemde çift kanal bellek kullanımı performansa etkisi büyük. 6-25 FPS'e kadar fark yaratıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Seçtiğiniz PSU çok dandik. Hiçbir sistem Dark, Everest, Rampage, Gamepower, Powerboost, Frisby marka PSU'lara emanet edilmemeli. Bu markalar haricinde bir PSU seçin.

Ryzen 2400g ile 3400g arasında performans olarak fiyat farkını hakeden bir performans farkı yok.
Size tavsiyem bütçeniz yeterse bu sistemde şu değişikleri yapıp almanız:

İşlemci: Ryzen 2400g (2200g de seçilebilir 3-7 fps fark ediyor)
Ram: Crucial 16GB (2x8) Ballistix Gri 3000MHZ
SSD: Kingston 480GB A400
Kasa: Ranker Rigel
PSU: Sharkoon 650W 80+
Toplamda 2603₺

Anakart olarak tercihen B450 chipsetli bir anakart seçilebilir ancak O.C yapılmadıktan sonra A320 chipsetli anakartla bir performans farkı olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı