Maksimum 300 TL'ye org önerisi

Bulut2024

Kilopat
Katılım
22 Nisan 2019
Mesajlar
1.296
Makaleler
2
Çözümler
4
Evet arkadaşlar, uzun süredir bir piyano, org almak istiyorum ama anladığım kadarıyla piyano ha denlince alınacak bir şey değil.
Org aynı işlevi görüyor ve fiyatı da çok daha az. Bu nedenle fiyatına göre iyi bir org almaya karar verdim.
Şimdi birkaç sorum var.

Piyano ile org temelde aynı enstrümanlar olduğu için piyano öğrenmek yerine org çalmayı öğrensek bir sorun olur mu? Eğer piyano sahibi olursam elbet Org'da edindiğim tecrübeleri piyano ile pekiştirir ve geliştiririm.
Org nota öğrenmekle kolayca öğrenilir mi?

Fiyatına göre iyi bir org öneririr misiniz?
 
Piyano sevdiğin için alıyorsan sakın ucuz orglardan alma derim. Nektar SE49 var, tuş sayısı az olsa da en azından tuş hassasiyeti, USB ile bağlama gibi özellikleri var. 300₺ bazında alacağın orgların sesi de tatmin etmeyecektir, çünkü kendim de senin gibi düşünerek başladım. İnsanın tüm hevesi kaçıyor. Başlangıç olarak 61 tuş ve 5 oktav olsa daha iyi ama 49 tuşlu ile de öğrenebilirsin, gerisi artık çabana kalıyor. Fakat ne kadar öğrensen de gidip bir Steinway'in başına oturunca piyanonun orglardan ne kadar farklı olduğunu anlayabiliyorsun. (Dediğim ürünün fiyatı artmış bayağı, 900₺ bandına çıkıyorsan casio modellerini de öneririm. Demek istediğim şey 200-300₺ orglar gerçekten yetersiz kalıyor. Öte yandan ürünlerin fiyatları da uçmuş durumda maalesef.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı