Senin önerdiğin ürün de çöp dostum. Ya kökten değiştir ya da mecbur fiyatta artış olacak. Önerdiğin harddisk sadece götürür, oyunu önerdiğin şeyle açacaksa işkenceye döner.
_________________________________________________________________.
Ama evet doğrudur. Önerdiğim SSD sıkıntı yaratan bir SSD.
"Önerdiğin harddisk". Gercekten cop mu? O SSD'yi de alamayanlar var ve guzel bir SSD. Neyin doyumsuzlugu bu? 240GB arkadas kendisi 480GB yapar. Cop bir SSD degil.
"önerdiğin harddisk"
Hangi oyunlarda denedin bilmiyorum ama 72 MB/s okuma, 72MB/s yazma karnesi veren bir harddiskle GTA 5 açmayı denese yemeğini yer, yedikten sonra açılır. Onun yerine hiç önermeyin, parası olduktan sonra 240GB SSD'ye takviye alır. Bu harddiski almak çok gereksiz çünkü.@eneserdogan 70 TL verdiğin üründen çok bir performans bekleme zaten. Ben çok ucuza satıldığı için onu önerdim. Ayrıca kendim kullanıyorum oyunları açmak işkence olmuyor. Oyunlarda drop da yaşamıyorum. Zaten @Umut 77 belirtmiş ekran kartını 1650 Super yapıp bu parçaları yükseltebilir.
Ve de oyun için en önemli donanım olan ekran kartını düşürmemeli. Parasını biriktirsin, inşallah kur durur da piyasa biraz soluklanır. O zaman alınabilir bir şeyler.@eneserdogan 70 TL verdiğin üründen çok bir performans bekleme zaten. Ben çok ucuza satıldığı için onu önerdim. Ayrıca kendim kullanıyorum oyunları açmak işkence olmuyor. Oyunlarda drop da yaşamıyorum. Zaten @Umut 77 belirtmiş ekran kartını 1650 Super yapıp bu parçaları yükseltebilir.
Sistem genel olarak iyi olmuş yalnız kasayı pek önermiyorum, iç özellikleri çok kötü. PSU idare eder derecede ama pek içime sinen bir model değil, nunun üst modeli CV550 ile bazı sorunlar yaşamıştım. Bir de anakartın MOSFET`lerinin üstüne Aliexpress`te satılan heatsink parçalarından alınıp takılabilir.Konu sahibi Vatan Bilgisayar'dan alacağını söylemiş.
Kasa ve PSU: CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-05 550W MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
RAM: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
SSD: Kingston 240GB HyperX Fury Serisi Sata 3.0 RGB SSD (Okuma 550MB / Yazma 480MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
İşlemci: AMD RYZEN 3 3100 Soket AM4 Wraith Soğutucu 3.6 GHz 16MB Önbellek 65W İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Ekran kartı: Gigabyte RX570 GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 RGB Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Toplam: 4.575 TL.
Dolar kuru: 7.49 TL.
Şimdi gelip kimse 4.500 liraya bu sistem mi alınır falan demesin. Evet, Vatan'dan alınınca anca bu sistem alınır. Yani başka seçenek yok. Şunun yerine şunu alsam diyemiyorsun, mecburen bunu almak zorundasın.
B450M S2H bile 700 lira Vatan'da.
Canım istediği için değil, zorunluluktan koyduğumu belirttim. Tekrar belirtmeme gerek var mı? İyi olmadığını ben de söyledim zaten. Vatan'dan alacağım diyor, bu bütçede nasıl daha üst model sığdırabiliriz ki? Vatan'dan olunca anca bu oluyor.Sistem genel olarak iyi olmuş yalnız kasayı pek önermiyorum, iç özellikleri çok kötü.