Maksimum 6500 TL notebook tavsiyesi

YapışkanTuş

Hectopat
Kıymetli arkadaşlar 1 aydır laptop almaya çalışıyorum başımdan kötü de bir deneyim geçti. Kafam da çorba oldu. Bana 6500+-100'ü geçmemek kaydıyla adam akıllı beni uzun süre idare edecek oyun da oynayabileceğim soğutması da iyi olan bir laptop önerme ihtimaliniz var mı yoksa bu fiyata bu hayal mi? Mesela ben ASUS buldum.

Serileri farklı farkındayım ama ilk seride Intel işlemcili model yok galiba. Şimdi bunların yanında Excalibur'lar Monster'lar vs var. HP var. Lenovo var. Bir de Game garaj diye bir şey çıkmış Monster Excalibur klasmanında yeni bir marka dolayısıyla görece ucuz. ASUS'un methini çok duyduk bununla beraber Ryzen 7'yi yeren de çok insan var. İnternette Ryzen 7 ve 1660 Ti kombinleri ile ilgili incelemeler var hem sıcaklık hem FPS konusunda çok üzmez gibi de geldi. Fazla beklemek de istemiyorum kur sürekli yukarı gidiyor virüs falan muhabbetine üretim de azaldı fiyatlara yansıması çok sürmez. Neyse çok uzattım. Ne dersiniz? Sizce beklemek mi daha karlı olur hemen almak mı? Alsak ne almak gerekir?

Asus G531GT-BQ430 Intel Core i5 9300H 16GB 1TB + 512GB SSD Fiyatı
Bu atmış olduğun bilgisayarı tavsiye ederim 2 gün önce aynı bilgisayarın 8 GB RAM ve 512 GB SSD'li olanını aldık. 8 RAM olmasına rağmen o bile gayet iyi bir performans veriyordu. Ryzen 7 işlemcili bilgisayar içinde şunları diye bilirim :
-Amdlerde genel olarak ısınma sorunu olabiliyor ani droplar yine bilirsin ancak asus soğutma işlemini iyi yapıyor iki bilgisayarda da klavyelerin altında soğutma sistemleri var bunlar klavyenin ısınmasına olanak tanımıyor.
-Ekran kartı 1650 ye göre iyi ama 1650 de uzun bir zaman işini görür
- İntel Core i5 olan bilgisayarın klavyeleri rgb ve alt kısmında rgb aydınlatma var
-İntel Core i5 olan bilgisayarın fark ettiysen numlock tuşları bulunmamakta ancak touch pad kısmında ufak bir simgesi var o simgeye dokunduğun zaman touch pad sana numlock görevi görmeye başlıyor
Yani kısacası i5 işlemcili olan bilgisayar hem daha hoş bir görüntüsü var hemende ryzen 7 ye göre daha performanslı olacağını düşünüyorum. Tabi bunlar benim görüş açım umarın yardımcı olabilmişimdir. 😊

Asus G531GT-BQ430 Intel Core i5 9300H 16GB 1TB + 512GB SSD Fiyatı
Bu atmış olduğun bilgisayarı tavsiye ederim 2 gün önce aynı bilgisayarın 8 GB RAM ve 512 GB SSD'li olanını aldık. 8 RAM olmasına rağmen o bile gayet iyi bir performans veriyordu. Ryzen 7 işlemcili bilgisayar içinde şunları diye bilirim :
-Amdlerde genel olarak ısınma sorunu olabiliyor ani droplar yine bilirsin ancak asus soğutma işlemini iyi yapıyor iki bilgisayarda da klavyelerin altında soğutma sistemleri var bunlar klavyenin ısınmasına olanak tanımıyor.
-Ekran kartı 1650 ye göre iyi ama 1650 de uzun bir zaman işini görür
- İntel Core i5 olan bilgisayarın klavyeleri rgb ve alt kısmında rgb aydınlatma var
-İntel Core i5 olan bilgisayarın fark ettiysen numlock tuşları bulunmamakta ancak touch pad kısmında ufak bir simgesi var o simgeye dokunduğun zaman touch pad sana numlock görevi görmeye başlıyor
Yani kısacası i5 işlemcili olan bilgisayar hem daha hoş bir görüntüsü var hemende ryzen 7 ye göre daha performanslı olacağını düşünüyorum. Tabi bunlar benim görüş açım umarın yardımcı olabilmişimdir. 😊
Cevabınız için teşekkükler. Az önce 16 sında AMD nin 4000 serisi işlemcilerinin piyasaya çıkacağını okudum. Açıkçası ASUS'a güvenmek istiyorum. İntel evet güvenilir ama fiyatları da çok yüksek amd de 3000 serisinde kazandığı deneyimler ile 4000 serisini geliştirmiştir diye düşünüyorum. Belki gözümü karartıp 4000 serisinin ilk müşterilerinde olurum belki de i5 olanı alırım. Karar vermeden önce biraz daha bekleyeceğim galiba. Belki başka yorum yapanlar da olur. Tekrardan teşekkürler.

Bütçeyi biraz daha zorlama şansınız varsa GF63 öneririm.

Bütçeyi zorlamadım kupon +karta yüklenecek puan ile 5635 tl ye alttaki pc yi aldım. Bununla okuldaki işlerimi göreceğim. Arada da oyun oynarım. İlerde daha güçlü bir pc lazım olursa masaüstü toplayacağım. İnşaAllah pişman olmam. İyi fiyata aldığımı düşünüyorum ne dersiniz? Ekran kartı da maxq değilmiş. Bu da bir + bence?
MSI GL65 9SC-041XTR I5-9300H 8GB DDR4 GTX1650 GDDR5 4GB 256GB SSD 7.099,00 TL yerine 5.799,99 TL

Selamlar bende biraz önce uzun araştırmalar sonucunda bu modeli almaya karar verdim yanında hediye 700₺ değerinde akademik online 8 dil öğrenme kampanyası ile 8500₺ küsür yapacak bişiy yok kur uçuyor.Kullandıktan sonra tekrar yorumlarla yeşillendireceğim.
Asus G531GT-BQ430 Intel Core i5 9300H 16GB 1TB + 512GB SSD GTX1650 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar
https://www.hepsiburada.com/asus-g5...bilgisayar-p-HBV00000PNXJ0?magaza=Hepsiburada

Selamlar bende biraz önce uzun araştırmalar sonucunda bu modeli almaya karar verdim yanında hediye 700₺ değerinde akademik online 8 dil öğrenme kampanyası ile 8500₺ küsür yapacak bişiy yok kur uçuyor.Kullandıktan sonra tekrar yorumlarla yeşillendireceğim.
Asus G531GT-BQ430 Intel Core i5 9300H 16GB 1TB + 512GB SSD GTX1650 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar
https://www.hepsiburada.com/asus-g5...bilgisayar-p-HBV00000PNXJ0?magaza=Hepsiburada
Fiyatlar uçtu hocam. Şu an iyiki almışım o zaman diyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı