Maksimum 95W işlemci desteği olan anakarta 95W işlemci takmak

Makaleler
9
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
Soru başlığı biraz ironik oldu :D merak ettiğim şu: Benim anakartım (Foxconn 2A8CH) maksimum 95W işlemci destekliyor. Şu anda da ben E8500 kullanıyorum ve 65W TDP değeri var fakat en yüksek değeri olarak 91W çektiği yazıyor. Şimdi ben bu anakarta atıyorum Q9550 takarsam normalde 95W olan işlemci daha yüksek Watt çekerse ne olur?

Bu konu ile alakasız fakat demin sanırım site çöktü :D.

Tamam işte ben de desteklediği fakat emin olamadığım için soruyorum. Anlık bile olsa 95W üstüne çıksa anakarta veya herhangi bir bileşene zararı olur mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim sorum bu değil yalnız. Benim anakart ile ilgili sorum var.

@UBerk ' in attığı video tam olarak bunu anlatıyor zaten. Yüksek W çıkmak istediğinde alamayacak ya kapanacak ya da yüksek frekansa çıkamayacaktır diye düşünüyorum.
Anakarta zarar konusunda şöyle düşünüyorum. Sistem kendini kapatmazsa, yanlış düşünüyorsam söylesinler lütfen. İşlemci VRM' leri üstünden geçen W kaldıramaz ise sıkıntı oluşturabilir. Çünkü üstünden geçecek W' a göre bileşen kullanılıyor ve test ediliyor.

Şöyle bir şey buldum. Aynı anakartı kullanan HP bir bilgisayar. Ama markaya takılma. Önemli olan kart.

Listede bütün işlemciler Core2 Duo. Core2 Quad takamazsınız. Anakartın güney köprüsünün (gerçi çipseti desek daha doğru ama) modelini yazarsan daha kesin olur.

Ama ben bu belgeye dayanarak: Takamazsın. Anakart algılamaz.

Algılasa dahi, güç kaynağı %100 verim ile çalışması mümkün olmadığı için ve zamanla %5-%10 eskime payını da katarsak... Yok. Yetmez :) Sistem sapıtır. Mavi ekrana düşersin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı