Maksimum 98 derece CPU sorun mu?

x3dherma

Femtopat
Daha fazla  
gigabyte g5 kc almayı düşünüyorum inceleme videolarına baktım oldukça iyi yorumlar yapılmış. Yeni bir detaylı incelemesi geldi, benchmark değerlerine bakınca Witcher 3: Wild Hunt Max ayarlarda CPU Max 98 dereceyi görmüş, FPS düşmesi ve işlemci çalışma hızı drop gibi şeyler olmamasını avantaj olarak yazmışlar. Yani sistem ne kadar ısınsa da performans aynı kalıyor. Yüksek fan sesi (57-58dB) sorun değilse F/P laptopu diye değerlendirilmiş. Fiyatı da 1350 dolar 11 bin TL.

Mevcut inceleme, linke tıklayınca sağda emissions-loud fans seçeneğine tıklayın, sıcaklık ölçümleri görülüyor.
Sitedeki uzman fan sesi ve bataryası dışında negatif özelliği olmadığını söylüyor. Laptop yüzeyinde elimizin dokunduğu alanda sıcaklık maksimum 50 derece.

Özetle: Öncelikle CPU maximum 98 dereceyi görmesi ne derece sorun oluşturur? Fikirlerinizi tecrübenizi paylaşır mısınız?
Ve genel konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma laptoplarda olan bir sorun. 98 derecede kalmsının sebebi de muhtemelen throttling'e girip gücünü kısması. Oyun sırasında MSİ afterburner yazılımı ile veya o yazılar beni rahatsız eder takip edemem derseniz hw monitör ile takip edin. Throttling'e girdiğini görebilirsiniz. Bu durum maalesef laptoplarda normal karşıladığımız bir sorun. Ani FPS düşüşleri yapmıyorsa kafanızı takmayın. 10. nesil işlemci olduğuna göre cihaz daha yeni yoksa termal macun yenileyin derdim ama bu kadar kısa sürede termal macun kurumaz.

Clevo en düşük segment üretici evet ama idare edecek bir işleri yok mudur? Pcnin sıcaklık ve ses dışı sorunu yokmuş niçin alınmaz
98 derece hiç az bir değer değil.
Anakart yanması, menteşe problemleri yüksek ihtimal.
Kasası da kötü.
Gigabyte laptop kullanıcısı olarak bu modeli öneremem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı